Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam piszę do autora pierwszego postu. Czy udało się zdiagnozować ? mam to samo plus sztywność szyi i przeskoki bólów miedzy stawami . Najgorzej jest z nadgarstkami i łociowymi stawami nie mogę to końca wyprostować rąk . Bóle ramion przy próbie podniesienia czegoś ciężkiego Wykluczono boreliozę i inne podawowe badania... Czekam na wymaz z gardła pod kontem paciorkowców i gronkowców :( bóli :(

Hej Mam podobnie od około roku. Barki przeskakują, stawy bolą, przy przełykaniu śliny jakby gniecenie folii taki dźwięk. W nocy bolą stawy. Badania robię różne - mam już encyklopedie. Jedynie co to ma Kinezę podwyższoną skacze mi między 200 a 800... Próbuję rózne suplementy diety. Teraz dietę z dużą ilością warzyw - zobaczę co będzie po tej diecie. Ogólnie dieta chyba łagodzi bóle. Z badań wyszło mi że mam przeciwciała Toxokaroza - wynik 14 około. Muszę jeszcze sprawdzić candida. Teraz łykam potas + structum + esencjale na wątrobe. Ogólnie miałem też zawroty głowy które przeszły po suplementacji potasu. A jak wy sobie radzicie ? Ciekawe jak autorka postu - co z nią ???

Bóle stawów, kręgosłupa, sztywność karku, migreny ciągłe zmęczenie itd. mogę długo wymieniać różne dolegliwości, które mi doskwierały od 15 lat, a były wynikiem zatrucia organizmu glutenem i innymi związkami chemicznym które znajdują się w żywności. Dopiero zmiana diety odmieniła moje życie. Jak się okazało to nie tylko gluten jak również związki soli dodawane do peklowania mięsa i wędlin. Odstawiłam przetworzoną żywność unikam konserwantów, barwników nadmiaru cukrów, soli które znajdują się w każdym przetworzonym produkcie. Nie chce mi się opisywać historii mojego leczenia - żadnych efektów i zmarnowane pieniądze, które zostawiłam u tzw. specjalistów.

Głownie informacja do PINDA , candidioza, to że ją każdy ma i żyje jest wielkim jednym zabobonem, być może było to 3 lata temu, teraz jest poważnym schorzeniem, które niestety jest przez lekarzy bagatelizowane, ile może boleć brzuch, przy dietach gdzie 70 % produktów nie można jeść, ile róznych infekcji przechodzić, bóle głowy, sprawy kobiece,helikobakter, gronkowiec, wrzody, zapalenie krezki, doszedł problem z jelitami....nawet nie mam siły wymieniach, nie wspomnę tu o okropnychh bólach mięśni, braku sił na zrobienie nawet jedzenia, odsyłanie od lekarza do lekarza i jedno wielkie.... chudnięciu takim, że inni uważają Cie za anorektyczkę, a o pracy zawodowej zapomnij,,,,, jedna wielka bezsilność.. przykre

Witam Czas leci a samopoczucie  źle. Moze pomaga bioenergoterapeuta  troche... trzaski kosci, pieczenie i bole miesni , odglos przy przełykaniu śliny , trzaski w uszach, po nacisku na głowę  pisk w uszach, jakby  zapadniety  policzek, ciezkie nogi , zmęczenie  potworne i wiele innych,,, Bylem na wegatest i potwierdził ze mam ukryta bolerioze. Zaczynam dietę  i zażywanie  leków  ziolowych, dosc droga kuracja ale zdrowie  najważniejsze.

U mnie zesztywnienie szyjne zmieniło się w szum uszny. Próbowałam różnych metod leczenia, a ostatecznie pomógł fotel masujący i nakładka relaksacyjna na zęby. W fotelu siedziałam codziennie. Po pół roku znaczące zmiany. Teraz już praktycznie szumu nie słyszę, zapominam o nim. Fotel kupiłam jeden z tych najtańszych od Pro-Wellness. Jestem bardzo zadowolona i gorąco polecam dla osób z podobnymi problemami.

Dzień dobry. Niestety cierpię na chondromalację i moje problemy z kolanach to codzienność. Ciągl edukuję się w tym temacie. Staram się nie doprowadzać do momentów, w których moje kolana np. pracują i nie zginają sie do niepełnego konta. I tak siady japońskie przynoszą mi ulgę, a np. zwykłe przysiady są bardzo bolesne. Chciałabym móc zniwelować ten ból, bo jest on bardzo uporczywy, a z tego co wiem suplementacja różnymi środkami nie przynosi efektów (tzn. te wszystkie glukozaminy tak naprawdę nie działają). Chciałabym się dowiedzieć, czy państwo stosują jakieś maści, które przynoszą ulgę w stanach zapalnych. Na rynku jest szeroki wybór, a w internecie jeszcze większy, dlatego pytam o radę. Może ktoś używał Harpagon Forte Max i orientuje się, czy to jest skuteczne? Już chyba tylko w tym widzę nadzieję...

Męczę się z tym wszystkim już 3 lata 

Mięśnie same mi latają, stawy strzelają 

Odruchy mimowolne stóp i dłoni 

Przerabialem wszystko o czym każdy z was tu pisał i dużo dużo więcej 

Przez ten czas byłem u neurologow, lekarzy rodzinnych, alergologow, laryngologów, psychiatrów 

Miałem rm mózgu czysty 

Próby tezyczkowe, badania na wszystkie bakterie itd 

2 razy byłem na sorze całą noc 

Lekarze wszystko zrzucają na nerwice

A leki też nie pomogły.