Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i męczący kaszel

Gość santeski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość santeski

Witam. Tak jak w temacie. Od kilku dni męczy mnie straszny, męczący kaszel. Nie win co jest jego przyczyną. Dodatkowo codziennie rano bolą mnie strasznie płuca. Myślałem że to jakaś alergia Ale chyba nie to. Dodatkowo powiem iż pale od kilku lat aczkolwiek nigdy wcześniej m gdy taki kaszel mnie nie męczył. W dodatku zauważyłem jakiś czas temu ze męczy mnie mały refluks żołądka. Czy to może mieć ze sobą coś wspólnego? Proszę o szybką pomoc

Witam, Jeżeli refluks jest potwierdzony w badaniach, to być może jest rzeczywiście. refluks żołądkowo-przełykowy może dawać dolegliwości w klatce piersiowej. Niezależnie od wszystkiego warto zrobić rentgen klatki piersiowej. Warto też zastanowić się, czy nie można będzie całkowicie zrezygnować z palenia papierosów.

Gość anna9009

Hej w srode bylam u internisty z goraczka bolem w klatce piersiowej i chorym pecherzem. Powiedzial ze to wszystko od pecherza dostalam na to antybiotyk. Dzis goraczka i bol w klatce powrocil przy glebszym oddychaniu i kaszlu, nie wspomne o strasznym poceniu sie. Jak myslicie powinnam jechac na nocna pomoc? Z gory dziekuje za.odpowiedz.

Gość anna9009

Wlaśnie wiesz co antybiotyk to dal mi na pecherz. A reszte obiawow ma poł mojej rodzinny. Czyli goraczka po 40 st. Bole wszystkich kosci ipt. A ja mam za to bol w klatce i własciwie internista powidzial ze to wirus panuje. Dzisiaj zawiozlam mame do lekarza z tymi objawami i powiedzial ze zadnem wirus nie pabuje. I badz tu czlowieku madry! No i nic jej nie dal. Kurde nie wiem co robic.....