Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potykanie serca, niedomykalność zastawki i częstoskurcz napadowy

amelud

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy odczuwam kołatanie serca .Podobne objawy miałam kilka lat temu , teraz się uaktywniły.Lekarze podejrzewają , że to na tle nerwowym , ale po wykonanych badaniach nie są pewni Echo ,serca wykazało niedomykalność zastawek , a holter napadowy częstoskurcz nadkomorowy .Jestem zdruzgotana , czy ktoś miał podobne objawy chorobowe , proszę o kontakt

WItam, Ja mam potykanie serca ( chyba sa to skurcze dodatkowe) mam odkąd pamiętam, grubo ponad 10 lat. Czestoskurcze tez miewałam i zdecydowałam sie na ablacje. Było to 4 lata temu i od tek pory z tym mam spokój. Ale NIerówne bicie serca mam non stop jak mam 1 miesiąc spokoju to jest dla wyjątkowość, która se zdarza, poza tym po uzupełnianiu magnezu, potasu po tygodniu objawy wracaja i tak na okrągło. Juz sie nawet do tego przyzwyczaiłam. Ostatnio byłam na wizycie ( średnio co rok chodze) i miałam robionego holtera - niestety tego dnia nie specjalnie coś sie działo, a skurczy dodatkowych akurat w ogole nie było :-( Ale z tydzien wczesniej mialam dwa dni co chwila te skurcze ( one przybierały jakisc uporządkowany, ale inny rytm serca) i zwolnilam sie z pracy( duzo nerwow mnie to kosztowalo) i poszłam do przychodni na ekg i udało sie to zapisać. 14.07.2014 ide do kardiologa o zobacze co mi powie. Pierwszy raz lekarz zobaczy to na zapisie, a nie tylko z moich opowiadan. Wszyscy mi sugeruja nerwice, uzupelnić magnez, potas i to wszystko. Mam niedomykalnośc 2 zastawek ( mitralnej i chyba rójdzielnej) poza tym podobno wszystko ok. Pozdrawiam