Gość jedrzej Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam, mam 22 lata, zdiagnozowano u mnie nadciśnienie pierwotne. Zostało przepisane mi tritace 2.5mg. Po jakim czasie lek zaczyna wyraźnie zbijać ciśnienie? Zalecono mi jeść 1 tabletkę dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam Jędrzeja, Jezeli po kilku dniach stosowania Tritace 2,5 mg wartości ciśnienia tętniczego nie będą prawidłowe, czyli ciśnienie skurczowe: 110-130 mmHg, a rozkurczowe 75-80 mmHg, to wówczas można pomyśleć o zwiększeniu dawki. Oczywiście zawsze warto to robić w porozumieniu ze swoim lekarzem, który przepisał lek. Maksymalna dawka dobowa Tritace wynosi 10 mg (4 tabletki po 2,5 mg dziennie, lub 2 tabletki po 5 mg, albo 1 tabletka po 10 mg). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Proszę jeszcze dodatkowo przeczytać: niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia.Można się tym wspomóc niezależnie od leku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi