Gość Zolinka Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam, jestem w 21 tygodniu ciąży. Według wskazań Usg dziecko rozwija się prawidłowo. Na ostatnim usg lekarz podczas badania stwierdził że w czasie 8 min odsłuchu tętna płodu ( 140/ min) są pojedyncze spadki tętna od 80-116/ min w czasie 5-6 sek. czy jest to powód do niepokoju?Dodam ze serduszko zbudowane jest prawidłowo bez widocznych zmian.Czym mogą być spowodowane te spadki i czy powinny być przeprowadzone szczegółowe badania w tym zakresie. Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Czytałam w ,,Wysokich Obcasach** ,że największym autorytetem w dziedzinie diagnostyki serca płodu jest prof. Maria Respondek- Liberska w Łodzi. Robi w 20-22 tyg. ciąży USG serca płodu i diagnozuje trudne przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kruk75 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zolinka to nie mój temat, ale mogę ci poradzić abyś zajrzała na forum Fundacji Serce Dziecka, tam powinny być tematy w nurtującej cię sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi