Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęk i strach, że coś złego może się stać dziewczynie

Gość Artur Pindral

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Artur Pindral

Mam problem natury psychologicznej, a mianowicie opsesyjnie martwię się o moją dziewczynę, nie mogę o niczym myśleć tylko o tym żeby nic złego się jej nie stało, nie pozwalam jej samej nawet wracać z pracy. Nawet jeśli idzie na zakupy bardzo się martwię. Kiedy moja dziewczyna wychodzi z domu zaraz moja wyobraźnia zaczyna działać i wyobraża sobie to najgorsze, jest to bardzo męczące nie tylko dla mnie ale też dla niej. Miałem wyjechać do Kanady do pracy ale tak się o nią martwię że nie wyjechałem i może straciłem przez to swoją życiową szansę nie wiem. Często zmartwieniom towarzyszy okropny lęk, drgawki i uczucie jak bym zaraz miał stracić przytomność, serce też wali mi jak szalone, a jak już moja dziewczyna nie odbiera telefonu to wpadam wręcz w panikę a objawy się pogarszają. Nie wiem co się dzieje i szukam pomocy bo nie daję sobie z tym rady i straciłem już nadzieję że kiedykolwiek mi to minie bo trwa to już od jakiś 5-ciu lat. Bardzo proszę o jakąś wskazówkę w tym temacie.