Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk u nasady nosa, uczucie gorąca i wystające żyły u rąk

Gość Lunia23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Moim problemem jest to,ze pod wieczór jest mi strasznie goraco (takie uczucie jakbym chciała sie spocic a nie moge i wewnetrznie sie po prostu gotuje) do tego bardzo gorąco mi w dlonie i nabrzmiewają mi wtedy na nich żyły.Do tego dochodzi jeszcze uczucie ucisku,cisnienia u nasady nosa i mam lekko zatkane dziurki choc nie mam kataru.Takie objawy wystepuja rowniez w nagrzanych,dusznych pomieszczeniach.Dodam ze mam 23 lata,od 5 lat choruje na nerwice.Czy te objawy moga byc winą nerwicy?

Być może jest to przewlekłe zapalenie zatok.Jeśli tak ,to należy zrobić rtg zatok: bad. krwi morfologię z rozmazem i Ob i z wynikiem iść do laryngologa. Tej choroby można dostać gdy pracuje się w klimatyzowanym pomieszczeniu, gdy przechodzi się miedzy pomieszczeniami gdzie jest zimno,a w drugim b. ciepło.Gdy często wychodzi się np. na dwór, gdzie jest upał,a potem wchodzi do pomieszczenia gdzie jest chłodno.Nabawić sie też można ,gdy na zbyt niską temp. jest nastawiona klima w aucie,a na dworze 30 stopni. Moja znajoma pracująca w klimatyzowanym sklepie na to zachorowała, bo często wychodziła na dwór do śmietnika wyrzucając kartony po towarze.Nie jestem lekarzem ,ale chyba to może być to.Jeśli lekarz stwierdzi,że to zatoki, to b. skuteczne jest oprócz leków od lekarza zastosować naświetlanie lampą solux.Przez tydzień.To spowoduje odpływ wydzieliny z zatok i ich oczyszczenie.