Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone bicie serca przy niedoczyności tarczycy

Gość Adrian93

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adrian93

Hej mam do was pytanie otóż mój problem jest taki mam niedoczynność tarczycy w październiku 2013 miałem 5,42 tylko TSH miałem robione , bo strasznie szybko mi serce biło podano mi Propanolol 10 MG i Magnez objawy ustąpiły po 2 -3 tygodniach szybkiej akcji serca , zrobiłem sobie USG tarczycy i lekarz powiedział mi że tarczyca jest w porządku teraz to znaczy początek maja 2014 towarzyszyło mi bardzo dużo nerwów kumulacja , serce znowu zaczyna bić 100 na na minutę byłem u lekarza znowu Propanolol 10 MG a wynik z Maja TSH 4,7 FT3 i FT4 mam w normach ale niestety czuję się nie nie za ciekawie mam takie objawy jak piszę wiki - zwiększenie masy ciała to przez ten okres z 83 do 95 - uczucie zmęczenia, osłabienie - i od czasu do czasu zaparcia a największe miałem w dzień przed tym jak to serce mi tak szybko biło - teraz to czasami mi się kręci w głowie zrobiłem zdjęcie klatki piersiowej i czekam na opis z wyników EKG lekarz mówi że bardzo dobre wynik ekg mam Osobiście mi się wydaję że to przez tą tarczycę się czuję nie za ciekawie pytałem się czy hormony tarczycy będę brał odpowiedział NIE , a co najśmieszniejsze to że mój brat cioteczny miał to samo niedoczynność i szybka akcja serca dostał hormony mówi że jak ręką odjął Powiedźcie mi czy prz TSH 4,7 na dzień dzisiejszy powinno się brać hormony osobiście trochę się nie czuję dobrze przy tej masie ciała Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie :)

Witaj, ja miałam wynik 5,4 i od razu dostałam euthyrox w mniejszej dawce . dziwi mnie , że nie dostałeś leku na niedoczynność:/ może zmień lekarza bo propranolol działa na serce i uspokaja a nie na tarczycę!!! POmocny jest w walce z objawami a trzeba leczyć przyczynę! Ja cały czas jestem na euthyroxie pomimo iż mam już tarczycę w normie..zresztą i tak źle się nadal czuję ale to pewnie nie jest tego przyczyna tylko ma tarczyca ale i nerwica

Gość Adrian93

Mam zamiar zrobić za miesiąc ponowne badania i zobaczyć wyniki lekarz stwierdził że FT4 i FT3 w mieszczą się w normach to nie trzeba dawać hormonów ?? nerwy to też może być objaw , ale powiedźcie mi jak brałem magnez przez 4 miesiące serducho sobie normalnie biło , czy magnez ma jakiś dodatek uspokajający ?? dodam że magnez w normie mam potas i sód też :)