Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i zawroty głowy i uczucie słabnięcia a nerwica

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 23 lata i wszystko zaczelo sie ok 2 miesiecy temu po malej popijawie. Obudzilem sie w ciezkim stanie wszystko mnie bolalo bylo mi slabo, zawroty glowy i wogole. Pierwsza mysl kac, poleze jeden dzien i przejdzie, ale niestety nie przeszlo wrecz z dnia na dzien bylo coraz gorzej. Przeszedlem wszystkie badania, okazalo sie ze od strony fizycznej jestem w 100% zdrowym czlowiekiem i padlo haslo NERWICA. Nie czekalem ani minuty odrazu zaczalem szukac jakiegos psychiatry bo uznalem ze sam moge nie dac sobie rady. Na poczatek dostalem Trittico CR 75 ktory bralem jakis miesiac, pozniej dawka zostala mi zwiekszona do 150 i tak do dzis biore. Ten lek jedynie co mnie uspokoil ale objawy nerwicowe nie ustapily, troche lepiej funkcjonuje moge prawie swobodnie poruszac sie wsrod ludzi choc sa momenty gdzie poprostu musze usiasc bo czuje ze lece. Kiedys robilem po 600 km dziennie samochodem dzis to juz niemozliwe, przejazd 40 km autem jest dla mnie jak przeprawa zycia, bol glowy, zawroty, uczucie slabniecia masakra. Tlumacze sobie caly czas w glowie ze to tylko moje mysli, ze wszystko jest ok, przeciez kiedys tez to robilem i nie bylo problemu, ale daje to efekt na pare minut oddechu i znowu. Za 4 dni mam kolejna wizyte u psychiatry, trzecia dopiero a moze i juz, bo sam niewiem ile to jeszcze potrwa choc kazdego dnia mam nadzieje ze wkoncu sie obudze i juz tej zarazy we mnie nie bedzie. Mysle czy lekarz nie powinien mi zmienic leku, czytalem troche i choc wiem ze kazdy lek dziala inaczej na kazdego czlowieka, wiekszosc ludzi poleca Lexapro. Wybaczcie za kompletny brak skladni w tym co pisze i bojkot mysli ale ciezko mi sie skupic. Pozdrawiam

Witam Michała, Proponuje nie wracać do alkoholu. Prawdopodobnie całkowita abstynencja bedzie w Pana przypadku dobrym rowiązaniem. Warto porozmawiać z psychiarą o Pana sytuacji szerzej. Nie warto stronić od ludzi, ale spotykać się z nimi. Warto dużo chodzić na spacery, słuchać muzyki, najlepiej klasycznej, może warto poznać muzykę baroku?

Mam juz abstynecje 2 miesieczna, ale nigdy jakos nie naduzywalem alkoholu jedynie co weekendowo. Glownie mi chodzi o to czy nie powinnienem zmienic tego trittico skoro daje on marne jak dla mnie efekty? Od ludzi nie stronie nawet ciezko by mi bylo ich unikac ze wzgledu na prace gdzie poruszam sie wciaz wsrod ludzi, tylko te zawroty glowy sa meczace, tak jak w rozmowie z ludzmi jak i w jazdzie samochodem gdzie jeszcze stosuje validol zeby wogole jakos do pracy dojechac

Do Michała, Miałam tak, ze brałam elicea odpowiednik lexapro przez 3 mce, ale w bardzo małej dawce, i było ok, ale lekarz zmienił mi na na triticco i zaczęła sie masakra jeszcze gorsze zawroty plus inne nowe objawy których nigdy nie miałam typu słabość, omdleńia, nudności i żołądek odmawiał posłuszeństwa. Do tego bóle mięśni.straszne to jest. Obecnie bez niczego , ale wracam do elica (lexapro) nie daje już rady;( wole już poprzedni lek. Spróbuj

Bylem na kontroli, lekarz zmiejszyl mi dawke trittico150 na 2/3 i dodal do tego escitil 10. Przez 4 dni pol tabletki zas cala. Dzis drugi dzien gdzie wzialem pol tabletki i dostalem takiego bolu glowy ze ketonalem sie ratowalem. Zobaczymy jak to podziala, najwazniejsze to wytrzymac te pierwsze dni przyswojenia leku, oby byl strzalem w 10