Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość marcin7979

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marcin7979

Witam. Od pewnego czasu mam pewien problem,nawet nie potrafię go nazwać. Generalnie czuję niepokój. Mam wrażenie,że wnętrze mi się trzęsie,głównie serce. Mam małe nadciśnienie,które leczę loristą. Chodzę zły jak osa,często wyzywam o bzdury. Myślę,że wówczas poczuję się lepiej. Niestety nic z tego. Nawet rano budzę się już wkurzony. Boję się,że od adrenaliny trzaśnie mi serce. Jeszcze kilka lat temu byłem pogodnym,wesołym i życzliwym gościem. Dziś wyjście do sklepu powoduje niepokój. Rozmowa z kimś obcym zakłopotanie i brak zasobu słów. Dodam,że wiele złego przeszedłem z teściem alkoholikiem i to głównie odcisnęło piętno na mojej osobie. Co robic i jak sobie radzić?

Witam Marcina, Prawdopodobnie przykre wspomnienia z relacji rodzinnych mają swoje znaczenie w Pana problemach. Skłonność do kłótni i niesympatyczny dla otoczenia nastrój nie są zasadniczo związane z nadciśnieniem tętniczym, ani ze stosowaniem Loristy. Oczywiście, warto się upewnić, czy nie ma Pan nadczynności tarczycy, co mogłoby tłumaczyć Pana nadpobudliwość emocjonalną. Zacząć można - w porozumieniu ze swoim lekarzem - od wykonania badania krwi na hormony tarczycy. Na początek wystarczy oznaczenie TSH.