Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie twarzy,rąk i palców u stóp

Gość Pacjentka26

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pacjentka26

Witam! Ostatnio stan mojego zdrowia się znacząco pogorszył. Po wypiciu dość sporej dawki alkoholu na drugi dzień oprócz kaca towarzyszyło drętwienie twarzy, rąk i palców u stóp prawej nogi. Jakiś miesiąc temu byłam u neurologa i stwierdził, że nic mi nie jest. Również ciągle jestem osłabiona, zmęczona i mam niedobór witamin. Z morfologii też nic złego nie wynika. Najgorszy jest ten skurcz w okolicy zatok. Miałam robione zdjęcie zatok i są tylko lekkie zmiany, które nie powinny wpływać źle na moje zdrowie. Boli mnie również kark i czuje się bez przerwy taka otępiona. Neurolog powiedział, że nie ma sensu robić rezonansu głowy. Czym w końcu to możne być spowodowane? Kilka razy uderzyłam się mocno w głowę (ostatnio jakoś 2 dni temu) o ścianę, ale nie zemdlałam tylko głowa trochę pobolała. Nie piję często alkoholu i tylko raz w życiu zapaliłam dopalacze, marihuanę palę raz na 2-3 miesiące, jestem alergiczką. Ktoś ma może podobne objawy?

Witam Pacjentkę, Proponuję całkowicie zrezygnować z picia alkoholu i palenia dopalaczy oraz marihuany. Jeżeli bóle głowy będą się utrzymywały, to może ze względu na urazy głowy, które Pani niedawno przebyła, warto będzie zrobić rentgen czaszki i tomografię komputerową głowy - oczywiście w porozumieniu z neurologiem.