Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i zawroty głowy, szum w uszach i ból zębów a bruksizm

Rekomendowane odpowiedzi

Od 3 miesięcy męcze sie z bolem glowy i zawrotami, dodatkowo szum w uszach uscisk w glowie i dziwny bol zebów gdy sie razem styka gorna szczeka z dolna, takie bardzo wrazliwe sie staly. w fazie poczatkowej mialam problem z zasypianiem i mialam stany lekowe przez koszmary nocne. robilam badania morfologia tsh poniewaz mam czaem trudnosci w przelykaniu sliny, kreatynine, prolaktyne wszytsko w normie. wczoraj rowniez badanie eeg czekam na wyniki. czuje tez jakbym miala zatkane uszy do laryngologa w przyszlym tyg. zastanawiam sie jednak czy to moze byc bruksizm ? jesli tak to jak go leczyc i po jakim czasie objawy ustapia ? boli mnie tez kark i nawet neurolog stwierdzil ze mam napiete mięsnie

Witam Klaudię, Przy bólach głowy i karku warto zbadać kręgosłup. Można zacząć od rentgena kręgosłupa szyjnego i piersiowego, pod warunkiem, że nie jest Pani w ciąży. W sprawie nadmiernego napięcia mięśni - warto omówić swoje wątpliwości po badaniu klinicznym z neurologiem - czy rzeczywiście mięśnie są nadmiernie napięte?

Kręgoslup o wazna sprawa, nie omijaj tej podpowiedzi... u mnie wydawało sie ze jest ok, głowa boli to boli bo jestem przeciez meteoropatka(pare lat), a po wypadku i ciążach sie nasiliło,... lekarze niestety nic mi nie doradzili - w koncu trafilam na masaż punktowy trwa ok 1 h - rozluźnilo mi mięsnie troche kręgoslup sie nastawił i było lepiej..... wywalone kręgi w szyjnym powodowaly u mniee gorsze widzenie strzykanie w głowie, a w piersiowym kłucie tzw. *zaszlo powietrze* kłucie w klacie. Tylko nie idź do byle jakiego kręglarza...

Witam, walczę z bólem głowy, który prawdopodobnie powstał w wyniku bruksizmu od 2,5 roku. Byłem u mnóstwa specjalistów neurologów, neurochirurgów, fizjoterapeutów, psychologów, stomatologów, chirurgów szczękowych, w poradniach leczenie bólu głowy,biofeedback,maści typu fastum,chłodzące,balsam kręgowy,TENS,szyna relaksacyjna, blokady przeciwbólowe, tabletki zwiotczające,na padaczke,przeciwdepresyjne. Nic kompletnie mi nie pomagało na ból głowy(szyna r. i ciepłe okłady pomogły na mięśnie żwacze jedynie), dopiero ćwiczenia izomeryczne na mięśnie szyi, które wykonuje od prawie dwóch tyg. dają efekty! Mam nadzieję, że do świąt Bożego Narodzenia pozbędę się całkowicie tego bólu. Uciskowy, piekący, pulsujący od potylicy do czubka głowy, od ucha do ucha i na stawach żuchwowych. Pozdrawiam NA faanpejdżu bruksizm- zgrzytanie zębami, zdam relację jak ktoś jest zainteresowany.