Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, wysoki puls i niskie ciśnienie krwi

paulina17

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu ciągle zmagam się z wysokim pulsem i niedociśnieniem. Miałam wszystkie badania serca i morfologię, nic nie wykazały. miewam kołatanie serca, często, np. w szkole lub na kacu. chodzę do psychoterapeuty, który stwierdził *ataki paniki*... Czy może mieć to związek z tym, że zwykle mam puls w okolicach 90-100 ? najmniej około 80... ostatnio miałam puls 112 przy ciśnieniu 80/40 :o zwykle moje ciśnienie to 100/50 ( około.. ) czym może być to spowodowane? jestem szczupła, mam 17 lat.

Jak sie pije tyle alkoholu,że aż męczy kac, to może zostać zachwiana równowaga elektrolitów.A w konsekwencji serce może fikać.A może jeszcze do tego red bull...albo inne tego typu goowno?Jak już nie możesz żyć bez alkoholu, to rano wypij wodę przegotowaną zimną z łyżką miodu. Jestem w szoku,że w tak młodym wieku można tyle alkoholu pić....Dla mnie sprawa jasna jest: coś mi szkodzi = nie używam.

Witam... 444 to jest forum a nie ambona, nie oceniaj. Paulinko, ja mam 23 lata i miałam podobnie, ale nie od alkoholu, tylko tak po prostu bez sensu :-) objawy nasilały się gdy na dworze robiło się ciepło znaczy powyżej 20 stopni czyli od czerwca średnio do września na zimę ustępowały. Przez te 3-4 miesiące moje życie było piekłem, gdy byłam w domu było ok ale jak szłam na dwór to miałam właśnie takie ataki paniki zawroty głowy, suchość w buzi, robiło mi się strasznie gorąco, serce biło tak szybko jakbym biegła, czułam taki lęk, że myślałam że za chwilę umrę, zemdleje i nie wiem co jeszcze :-) i po chwili ustępowało. Nie mogłam sama poruszać się po mieście, iść do supermarketu, jechać autobusem, bałam się wszystkiego, ale to był irracjonalny strach. Dwa sezony się z tym męczyłam, bałam się wychodzić z domu, schudłam 5 kg, byłam ciągle zmęczona. Myślę, że to co Ty masz teraz jest spowodowane problemami emocjonalnymi które może przechodzisz. Myślę, że to wysokie tętno ma związek z Twoimi napadami paniki. Proponuje kupić Aspargin bo zwalnia serce ale z psychiką musisz poradzić sobie sama. Pozdrawiam.

Tak, zarejestrowałam się dziś, aczkolwiek od bardzo dawna je czytam. Nie chciałam nikogo urazić ale uważam, że jeśli młoda dziewczyna pyta o radę, to nie należy jej pouczać o piciu alkoholu bo o tym ma w szkole lecz trzeba jej pomoc bo ma problem. Taki jest zamysł tego miejsca, pomagać, dzielić się. Później dziwota, że młodzi ludzie nie pytają o radę i nie szukają pomocy... Jak nawet w internecie zostaną zdeptani, Nikogo nie pouczam tym bardziej, że sama wiele razy szukałam pomocy na tym forum.

Gość PINDIRINDA

Dlatego też dostała radę ale i kilka ostrzeżeń bo kiedy ktoś tak młody pije alkohol to może się to żle skończyć ,czego efekty wszyscy widzimy w tv .Moja koleżanka zaczynała od piwka dziennie a w tej chwili mając 35 lat jest na dnie ,dwójka małych dzieci patrzy codziennie jak matka upija się do nieprzytomności i leży urzygana i u.....na na podłodze .Może dlatego że nikt nie zauważał kilak lat temu problemu i wszyscy myśleli ze picie piwka do kolacji to nic złego .A po drugie jeśli czytasz forum długo to powinnaś wiedzieć ze akurat 444 nigdy nie prawi morałów tak więc ten jeden raz akurat można wybaczyć .Pozdrawiam