Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ucisk w klatce piersiowej a energetyki

Gość Yvonnedea

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Yvonnedea

Cześć, Od szesnastego roku życia wypijam codziennie po kilka puszek napojów energetycznych (teraz mam 19). Kilka razy przedawkowałam, ale oprócz tego nic mi się nie działo. Aż do teraz. Od kilku dni czuje silny ucisk w klatce piersiowej (czasem słabnie, ale nadal go czuje), i to nie tylko w okolicach serca, ale też po prawej stronie od czasu do czasu. Myślałam, że jak poczekam kilka dni to samo przejdzie, ale utrzymuje sie nadal. Czy wizyta u lekarza jest konieczna? Wolałabym tego uniknąć. I co mogę zrobić żeby choć trochę załagodzić ból? Odpuście sobie rady typu :*przestań pić to cholerstwo*, bo to nie jest takie proste. Dodam, że przez jakieś 3-4 miesiące piłam wódkę + energetyka niemalże codziennie (nie duże ilości - przeważnie 200ml wódki + 0,5 blacka na całą noc).

Tez tak sie bawiłem jak ty. Energetyki alkohol i jeszcze raz energetyki. Na mnie to miało śmiertelny wpływ bo pewnego dnia dostałem migotania komór a w nastepstwie zatrzymanie akcji serca. Naszczescie miałem fart i mnie odratowali teraz chodze z defibrylatorem w klacie i nie ruszam tego syfu. Energetyki były jednym z czyników mojego stanu. Nie napiszę Ci nie pij tego gówna wybór zostawie tobie. Pozdrawiam !