Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie pod żebrami, osłabienie i uczucie gorąca w plecach

Gość piotr je

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piotr je

Podczas jazdy autem zakuło mnie z przodu z lewej strony pod żebrem i gorąco w plecy mi się zrobiło,nagle osłabłem zrobiłem się blady i to trwało przez 10 sekund,i tak 3 razy w ciagu 5 minut ,czułem sie osłabiony jak bym zaraz zemdleć.

Koniecznie do lekarza serce przebadać,cisnienie mierzyć 2 x dziennie i zapisywać,zapiski lekarzowi pokazać.Wyrzucić na wszelki wypadek z auta,, choinke ,,zapachową jeśli taka masz,bo może powodować alergię i od tego może się słabo zrobic.

Gość karolaaa33

Ja stawiam na nerwobol, ale na wszelki wypadek zrob te badania , zartow nie ma, dodatkowo badania krwi, ja tez mam nadcisnienie . mam 33 lata i niestety mam w spadku je , rodzinne ze tak powiem. takich kloc nie mam... zrob ekg to nie boli i wynik szybciusio czy z serduszkim dobrze

Byłem.a tak ścislej to mam takie obiawy. pobolewa i pulsuje mi głowa prawa strona piszczy mi w uszach,robi mi sie słbo jak przykuje mnie głowa i robi mi sie słabo,schudłem 3 kilo ,kuje mnie w klatce ostatnio z tyłu na plecach..mam czeste takie osłabienia ze mi słabo jest i blady jestem.czuje z prawej strony szczeki napiety miesien.

Alekarz to jeden to drugi jakies tabletki przepisze to od głowy to od kuc ale zadne nie pomagaja.dodam ze biore tabletki na nadcisnienie od momętu takiego ataku bo mi ciśnienie skoczyło,jak miałem pierwszy atak osłabienia,skacze mi jak robi mi sie słabo dosyć często

Witam! mam bardzo podobne objawy. też odczuwam kłucie z lewej strony pod piersią i czasem w plecach. od czasu do czasu robi mi się też gorącą w plecach, jakby jakieś ciepło przeze mnie przepływało. dodam tylko, że w przeciwieństwie do większości mam niedociśnienia (około 90 / 60 w porywach 100 góra 110). byłam z tym 2 razy u lekarza. zrobili ekg i uznali, że to bóle nerwowe. ekg nic nie wykazało a lekarz przepisał tabletki przeciwbólowe (nie biorę bo dla mnie to jakaś bzdura żeby na serce łykać pastylki na bóle np. stawów). sam już nie wiem co mam z sobą zrobić bo czasem te bóle serca bardzo mi dokuczają. mam zamiar prywatnie wybrać się do kardiologa - niech zrobi jakieś szczegółowe badania. co o tym sądzicie ? powinnam iść do kardio. czy nie więcej mi nie powie?

Gość piotr je

Ja robiłem wiele badań ciśnienie tetnicze, krew ,tomografie głowy,teraz mam tabletki na wyrównanie ciśnienia i cholesterol ale ciągle mam takie skołowanie w głowie ze musze sie położyć przespać ,czuje tak jakbym miał zemdleć takie skołowanie.i skurcz pod szczeka czuje takie zdrwienie,i nie wiem co mi jest .ciagle tak mi sie kreci w głowie i słabo sie robi.

Mam podobne objawy klucie ,goraco w klatcepiersiowej po stronie serca przy glebszych wdechach kreci mi sie w glowie mam czeste bole glowy wyniki krwi byly w normie wiec lekarz mi nic nie zlecil badan serca nie robilam ale moze narazie zmienie diete koniec z jedzeniem basura i z kawa zobacze moze sie polepszy w leki nie wieze moj ojciec wiele lat zarzywal leki na nadcisnienie i cukrzyce no i mu watrobe i nerki rozwalily dlatego ja stawiam na zdrowe jedzenie i ruchliwy styl zycia zanim zaczne faszerowac sie paskudztwem co mi na jedno pomoze ale cos innego mi bedzie rozwalac

Gość aneczka0000

I ja się przyłącze. Straszny bol w plecach, przesunął sie do klatki piersiowej z prawej strony. Trudności z oddychaniem. Tel, ppogotowie, badania i wszystko ok. Na drugi dzień brak czucia z lewej str tułowia i gorąco. I tyle. Kawy nie pije, nie pale, alko nie pije, narkotykow nie zazywam, mam tabletki na nadciśnienie i 46 lat. Powiem wam tak, co ma być to będzie, a panika rodzi najstraszniejsze wizje. Jak to mówią operacja udana, pacjent zmarł :)