Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne akcje serca przy nadciśnieniu tętniczym

Gość Artur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 25 lat i nazywam sie Artur.Od 2 lat lecze sie na nadcisnienie tetnicze miałem robione chyba wszystkie badania,ktore mialy wykryc z jakiego powodu,niestety tak sie nie stalo.Codziennie standardowo zarzywam leki jednak od dluzszego zaczelem odczuwac dziwne akcje z sercem.Na poczatku wyglądało to tak ze mierzylem sobie tentno co piec minut bo mialem uczucie ze mi serce staje albo tak jakby mocniej uderza,oczywiscie strach panika standardowo.Dwa tygodnie temu tak sie wystarszylem ze postanowilem rzucic palenie i zamiast uczucia zatrzymywania sie serca odczuwam ciagle dusznosci i ukłucia szczegolnie podczas spoczynku ehhhh za tydzien mam badania u kardiologa i strasznie sie martwie czy to nie jest jakas choroba wiencowa albo wada..chociaz na poczatku mialem robione echo serca i echo wysilkowe wszystko bylo w pozadku jezeli ktos cos wie to dziekuje za rade i pozdrawiam PS ... jestem strasznym nerwusem :(
Gość duszka2
Arturze! Nie jestem zadnym ekspertem,sama ostatnio sie dowiedzialam,ze mam jakas wade sreca,ale narazie jej nie rozumiem.Z Twojego opisu nasuwa mi sie jedno stwierdzenie,ze naprawde chyba za duzo o tym myslisz,a wiesz jak mozg potrafi platac figle gdy sie o czyms ciagle mysli.Skoro badania wykazaly,ze jest ok,to zaufaj tym wynikom i zacznij myslec pozytywnie.Jak sie czlowiek nadmiernie wsluchuje w swoje cialo, doszukujac sie wad to jest niezdrowe i na pewno je znajdzie.To tak jak z urojonymi chorobami.Lepiej ich nie wywolywac. Napewno wszystko jest lepiej niz Ci sie wydaje i sprobuj zasypiac z takimi myslami.Pozdrawiam.