Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tabletki na nadciśnienie a alkohol

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry mam pytanie od 2tyg. Zarzywam o 9 rano 1 tabletke prenssa. Moje cisnienie prawie wogole nie przekracza 120/ 80. Czyli jest idealne . Moje pyranie jest take jutro muj kolega ma slub i wesele jestem zaproszony czy jutro moge nw jeden dzien odstawic tabletki , zeby na wieczor sie napic bo co to za wesele bez alkocholu dlamnie. Mam pytanie czy zadnych problemów niebedzie z tego powodu dzieki za odpowiedz

Witaj, W żadnym wypadku nie odstawiaj i pij, lepiej wziąć o tej 9 i wypić parę kieliszków, wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Też biorę leki na nadciśnienie i niejedno wesele za mną ;) Popiło się troche następny dzień trzeba było odcierpieć za te szaleństwa i już. Ważne żeby nie pić zaraz po wzięciu leku, czyli dać szanse się wchłonąć - powiedzmy te 4-5h. No i potem można coś wypić. Już bez przesady, bierzemy w końcu te leki, żeby żyć normalnie! :-)

Dziendobry mam pytanie biore prenesse od 3tyg. Cisnienie mam srednio 115/75. Biore codzienie o 9 rano ,wczorwj bylem u kolegi i wypilem 1 piwo po przyjsci do domu po 3 godz, od wypicia piwa zmierzylem cisnienie i wyszlo 95/55 tetno, 70. Nigdy tak niskiego cisnienia nie mialem czy to jedni piwo przyczynilo sie do tego mam troche stracha bo zaczyna sie okres grilowy i trudno bedzie odmówic kilku piw a co by sie stwlo jak bym przykladowo kilka piw wypil czy cisnienei moze niebezpiecznie spasc dzieki za odpowiedz:-)