Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostra chrypa, kaszel i bóle pleców przy wysokim ciśnieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam od miesiąca zażywam lek o nazwie AXTIL z powodu wysokiego ciśnienia krwii i tętna które dochodzi nawet do 150 ud/min zalecił mi to mój lekarz rodzinny ale po ok dwuch tygodniach regularnego stosowania zaczełam odczówać chrypkę myslałam ze to nic powaznego wiec stosowalam jakies tam leki na gardło kojące ale nie pomogło od miesiąca moj stan się pogarsza nie moge normalnie mowic mam silny kaszel i silne bóle pleców wcześniej w ulotce leku AXTIl czytalam ze mogą wystąpic takie skutki uboczne jak chrypka wiec przestalam go uzywać ale objawy nie ustępuja tylko jest coraz gorzej boję sie ze mogło dojsc do zapalenie płuc przebywam w tej chwili za granica i nie mma dostepu do lekarza mam wyslala mi jakis syro Pecto Drill niby zantybiotykiem czy to pomoze?? czy to wystarczy?? prosze o pilna odp i radę specjalisty pozdrawiam Monika czekam na szybka odp

Jeżeli kaszel męczy tez w nocy, to moze to być nawet zapalenie płuc.Myślę,że nie maszs wyjścia: musi cie osłuchać lekarz.Wtedy będzie mógł stwierdzić co ci jest.Jeśli chpodzi o domowwy sposób, to bańki można postawić.Ale nie wiadomo naprawdę co to jest..

Gość sercoman

Silne bóle gardła , szczególnie jak odczuwasz w nim jakąś przeszkodę ,lub masz kłopoty z przełykaniem i ten kaszel z chrybką mogą być wynikiem obrzęku naczyniowego błon sluzowych i gardła . Musisz jak najszybciej skontaktować się z lekarzem . Niech Ci zamieni ten lek na coś innego (chciałem napisać bezpieczniejszego ale w leczeniu nadciśnieniea nie ma bezpiecznych leków . Predzej czy później wystapią działania niepożądane ) Polecam Ci dużo wysiłkowego ruchu (częste długie marszobiegi ) podczas stosowania tych leków wówczas skutki uboczne są mniejsze i łatwiej je opanować . Pozdrawiam