Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pustka w głowie i brak myśli po psychozie po marihuanie

Gość Sofik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem po psychozie po marihuanie, mam 23 lata, i odczuwam taki brak myśli, nie potrafię poprawnie sklecić zdania, czuję się strasznie otępiały, nic mnie nie cieszy, jakby mnie coś blokowało, biorę fluanxol żeby ta psychoza nie powróciła i mam pytanie czy to może być wina leków czy to depresja czy jednak naprawdę jest już ze mną tak źle, dodam jeszcze że często grałem na komputerze w różne gry i teraz nie mogę w nie grać bo tak jakby ich nie rozumiem, mam obniżoną koncentracje i wogóle czuje się beznadziejnie, nie wiem co mam zrobić, nie wiem nawet jak napisać dokładnie co się ze mną dzieje.

Drogi Panie Sofiku, Pana list jest zadziwiająco ładnie napisany i niemal wszystko można zrozumieć. Można mieć nadzieję, że nie wszystko stracone! Niestety, środki psychoaktywne, do których należy marihuana, potrafią u niektórych osób spowodować spustoszenie w psychice. Powodują również zaburzenia koncentracji i potrafią być przyczyną upośledzenia zdolności intelektualnych. Miejmy nadzieję, że w Pana przypadku w sposób przemijający. Dlatego jest ważne, żeby nie wracać do marihuany i podobnych preparatów. Jeżeli nie może Pan sam sobie z tym poradzić, proponuję zwrócić się o pomoc do psychiatry lub psychoterapeuty (psychologa), zajmujących się leczeniem uzależnień. Jest duża szansa na poprawę. Uwaga, gry komputerowe też mogą uzależniać. Dlatego warto zachować ostrożność w korzystaniu z internetu i ogólnie rzecz biorąc w korzystaniu z komputera.

Jestem pewien że wszystko wróci do normy psyohza to chwilowe zjawisko 30% społeczeństwa ją ma wiec nie przejmował bym się nią na Twoim miejscu pozdrawiam Franek kimono ze szczecina a tak na poważnie to rok max 2 i jesteś zdrowy nie wracaj do ćpania