Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie nóg i rąk, uczucie ucisku w lewym boku oraz ból pleców

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie od jakiegos czasu mam ucisk po lewej stronie jak by mnie cos przyciskalo do tego bola mnie plecy miedzy lopatkami i wtedy tez mam bol w klatce i cos takiego jak by mnie cos przyduszalo. Mialam robione przeswietlenie kregoslupa i wyszlo ok tez badania ktore standardowe mialam robione tez sa w normie. EKG tez nie wychodzi zle i cisnienie jest w normie. Biore juz pare lat bisocard i teraz od jakiegos miesiaca hydroxyzyne iz stwierdzono ze jest to na tle nerwowym i jakis probkem mozliwy z kregoslupem tylko niby jaki skoro przeswietlenie wyszlo dobrze. Od kilku dni dretwieja mi nogi jak nie do kolan to do kostek tak samo jak rece do nadgarstkow albo wyzej. Moje samopoczucie jest okropne :( czuje sie tak jak by serce mialoby mi stanac szum w glowie i uczucie jak bym miala umrzec :(. Czy to faktycznie na tle nerwowym?? Czasem nawet mam dziwny smak w ustach nie wiem jak to opisac ale wiem tylko jedno ze sens zycia stracilam. Prosze o jakas pomoc.

Droga Pani Gosiu84, Nie wiemy z jakiego powodu otrzymuje Pani od kilku lat Bisocard? Czy ma Pani nadciśnienie tętnicze? Czy z powodu szybkiego bicia serca? Czy z innego powodu? Opisywane przez Panią bóle w klatce piersiowej nie sprawiają wrażenia typowych dla choroby wieńcowej. Czy kręgosłup był badany w odcinku szyjnym i piersiowym, czy może tylko w lędźwiowym? Czy poza Bisocardem i Hydroxyziną otrzymuje jeszcze Pani inne leki? Dziwny smak w ustach (np. smak metaliczny) może zależeć od niektórych leków. Być może jest związany z kombinacją wymienionych przez Panią lekarstw. Z pewnością jakiś element nadmiernej pobudliwości emocjonalnej jest u Pani możliwy. Warto się nauczyć rozładowywać napięcia emocjonalne. Warto wprowadzić codzienne spacery, co najmniej półgodzinne. Oczywiście warto jest ubrać się odpowiednio do aktualnej pogody, ponieważ Pani dolegliwości mogą również zależeć od nieodpowiedniego ubierania się - np. przechłodzenie karku, szyi, dekoltu ...