Gość Damianx1992 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam u mojego taty (67 lat) 4 miesiące temu zdiagnozowano guza tarczycy który utrudniał mu oddychanie . Po biopsji okazało sie że to rak pęcherzykowy tarczycy, udało się załatwić bardzo szybko operację i 2 miesiące temu usunięto całą tarczycę i węzły chłonne , wyniki z diagnozy próbek komórek które były na tarczycy nie były jednoznaczne .Dostał skierowanie do Centrum Onkologi w Gliwicach. Dzisiaj wrócił do domu , miał jednodniową wizytę i wykonywane badania . Na wyniku jest napisane ,że to rak niezróżnicowany tarczycy c73. W rozpoznaniu doczytałem się takiego zdania *zachowana ogniskowo reakcja z tyreoglobulina*. Z tego co mówi tato lekarz powiedział mu ,że wszystko będzie dobrze i umówił na następny miesiąc na tygodniową wizytę właśnie w tym centrum gdzie będzie leczony radiojedem w tabletkach. Trochę się naczytałem o tym raku i wyczytałem między innymi ,że ten rodzaj raka w bardzo wielu przypadkach nie reaguje na leczenie chemią i radiojodem . Bardzo się martwię tym dzisiejszym wynikiem badania i prosił bym o ew rokowania i ocenę sytuacji .Dodam ,że tato czuje się bardzo dobrze po operacji na nic nie narzeka . Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Drogi Panie Damianx1992, Wobec wątpliwości dotyczących dalszego leczenia Pana Ojca, proponuję omówić wszystkie sprawy, które Pana niepokoją z lekarzem onkologiem, który w następnym miesiącu rozpocznie nowy rodzaj kuracji. Może Pan spróbować spotkać się wcześniej z lekarzem Centrum Onkologi w Gliwicach, pracującym w oddziale, do którego będzie przyjęty Tato, żeby porozmawiać o proponowanym leczeniu Ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi