Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leczenie po przebytym zawale serca i wstawionych stentach

Gość Terenia 6

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Terenia 6

Mojemu przyjacielowi puchły nogi i brzuch. W szpitalu okazało się że przebył 2 miesiące temu zawał. Jego serduszko spełnia 20% swoich funkcji. Wstawiono mu 2 stenty. Martwię się o niego. Jestem przerażona ilością przepisanych lekarstw. Co Państwo sądzą na temat ilości przepisanych lekarstw? Będę bardzo wdzięczna za rady. Oto lekarstwa: ISDN 40mg Ass100, Atovastin 40, Clopidogrel, Heumann 75MG, Furosemid, Ratiopharm 20MG, Inspra 25MG FTA, ISDN RATION SU 95MG RET, MOLSIDOMIN4 HEUMANN TAB, Procoloran 5, Valsartan 160

Witaj TERENIA 6 Taka ilość leków u zdrowego człowieka może wzbudzić przerażenie ale Twój znajomy jest ciężko chory i każdy z tych leków ma swoją rolę do spełnienia. Mam podobny zestaw leków ,jest ich 10 i raczej ilość już się nie zmieni. Twój znajomy na pewno jest pod opieką kardiologa i każdy z tych leków dostał po to,żeby jego serce lżej pracowało. Dużo zdrowia życzę.

Gość Terenia 6

Przez wszystkie lata czuł się zdrowy. Pracował. Był pełny sił i energii. Od kilku lat brał jedną tabletkę na nadciśnienie. Po zawale przez ok. 3 tygodnie chodził do pracy. Był osłabiony. Zaczęły puchnąć nogi i brzuch. Po wstawieniu 2 stentów zeszła opuchlizna z nóg i rąk. Ilość przepisanych przez lekarza tabletek przeraża mnie !!!