Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból głowy

Gość andrzej 30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andrzej 30

Cześć mam 30l i od roku mam dziwne bóle głowy np z tyłu po prawej stronie albo skronie albo góra głowy najczęsciej kłujące bóle.Czasem mam wrażenie jakby mi mózg ściskało z obu stron.Do tego zawroty przytykanie uszu piszczenie w uszach i drżenie ciała.Ciągłe osłabienie czasem nudności nogi jak z waty.Byłem u neurologa ale nic nie stwierdził czy ktoś miał coś podobnego

Drogi Panie Andrzeju 30, Bardzo dobrze, że był Pan badany przez neurologa. Znamy kilkadziesiąt przyczyn bólów głowy. Może warto zbadać kręgosłup - szczególnie odcinek szyjny. Zacząć można od zwykłego badania rentgenowskiego (RTG). Oczywiście, powinien Pan otrzymać potwierdzenie od swojego lekarza, że to badanie jest potrzebne. Wprawdzie bóle głowy nie są nierozerwalnie związane z nadciśnieniem, ale często występują przy wzrostach ciśnienia. Dlatego warto mieć własny ciśnieniomierz elektroniczny, nie wymagający słuchawek i przystosowany do samodzielnego pomiaru ciśnienia przez pacjenta. Ciśnieniomierz z mankietem na ramię, a nie na przegub ręki jest bardziej przydatny w Pana sytuacji i lepiej nadaje się do pomiarów ciśnienia w spoczynku. Warto zapisywać uzyskane wartości i podczas wizyty u lekarza pokazać jakie były Pana własne pomiary ciśnienia.

Witam od paru dni odczuwam dziwne kłucie głowy w jednym miejscu pośrodku pomiędzy czubkiem głowy a lewym uchem.Ból ten jest taki jakbym miał wbitą szpilkę do głowy w tym miejscu.Dodam że miałem robiony RM głowy dwa miesiące temu i nic nie wyszło.Czy to kłucie to coś poważnego czy jest się czym martwić?