Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca, bóle w klatce piersiowej i omdlenia

Gość Soulmate997

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Soulmate997

Rok temu zaczęłam mieć lekkie bóle w klatce piersiowej i nierówne bicie serca. Zdarzało sie to dosyć rzadko. 2 miesiące po wystąpieniu pierwszych objawów straciłam przytomność w szkole i dostałam skierowanie do Prokocimia na oddział endokrynologiczy z podejrzeniem hipoglikemii ponieważ objawom tym towarzyszyło drżenie rąk i było mi słabo. Zrobiono mi tez EKG ale nic nie wyszło. Od tamtej pory często sie tak czuję. Dzisiaj miałam uczucie jakby Ktos położył mi coś ciężkiego na klatce piersiowej. Miałam też dziwne uczucie którego nie potrafię opisać - jakby moje serce uderzyło raz mocniej i więcej już nie mogło. Jakby uderzyło mnie od środka (na prawdę nie umiem wyjaśnić). Zrobiło mi sie słabo i byłam pewna ze stracę przytomność ale minęło. Czy to może być coś poważnego? Czy powinnam udać sie do lekarza nawet jeśli w EKG nic nie wyszło?

Droga Pani SOULMATE997, Można się domyślać, że jest Pani uczennicą w szkole, chociaż może nauczycielką? Nie wiemy, co wynikło z badania endokrynologicznego - czy potwierdzono hipoglikemię, ewentualnie cukrzycę? Odczuwalne zaburzenia rytmu wymagają wyjaśnienia. Skoro nic się nie zapisało w spoczynkowym EKG, to może warto zrobić 24-godzinny zapis EKG metodą Holtera, czyli holter. Z pewnością warto odwiedzić lekarza i powiadomić go o swoich dolegliwościach. Trzeba zrobić wszystko, żeby w przyszłości zasłabnięcia, bądź utraty przytomności (?) się nie powtarzały.