Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i poranne bóle w klatce piersiowej

krzys29

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 29 lat od jakiegoś czasu miałem problemy z kręgosłupem dostałem zastrzyki i było ok 2 tygodnie temu się to powtórzyło znowu seria zastrzyków 10x0lfen 5x miligamma minął tydzień zacząłem się źle czuć zawroty głowy częste poranne bóle w klatce piersiowej uczucie słabości niskie ciśnienie i jak patrzę w jeden punkt to czuję że zaraz odlecę badania dobre trochę podwyższone próby wątrobowe

Drogi Panie Krzysiu, Warto być ostrożnym w przyjmowaniu niesterydowych leków przeciwzapalnych, do których należy Olfen. Przede wszystkim nie należy stosować ich zbyt długo. Wpływają niekorzystnie na ciśnienie tętnicze (zazwyczaj je podwyższają), ale także wykazują szereg innych niekorzystnych działań. Oczywiście, jak się je musi przyjmować - to siła wyższa. Przy niskim ciśnieniu warto dbać o dobre nawodnienie, czyli dużo pić płynów - najlepiej wody mineralnej bez gazu lub słabej herbaty. Dobrze jest również unikać długotrwałego stania lub siedzenia. Trzeba być również ostrożnym z podnoszeniem się z pozycji leżącej i siedzącej. Wstawanie warto wydłużać, rozkładać na kilka etapów. Tak, żeby nie dochodziło do spadków ciśnienia na stojąco, co można odczuwać jako *odlatywanie*.