Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej, kłucie w mostku i zaparcia

Gość hehe12345

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam 17 lat jestem człowiekiem bez nałogów,ćwiczyłem przez 2 miesiące i brałem białko,obecnie nie ćwicze i nic nie zażywam,problem pojawił się w połowie grudnia kiedy męczyły mnie bóle w klatce piersiowej,kłucie w mostu itd,czasem były to mocne bóle które budziły mnie w nocy,nawet brakowało mi przez chwile powietrza,udałem się do lekarza pierwszego kontaktu,gdzie zostałem zbadany stetoskopem i według pani doktor nic nie dzieje się niepokojącego,wytłumaczyłem że ćwiczyłem itd i pani doktor stwierdziła że może się przećwiczyłem,że ciągle się rozwijam itd,zaleciła jedzenie tranu więc tak też zrobiłem,po wizycie u lekarki ból ustąpił na tydzień ale po tygodniu znowu to samo,nie tyle co bóle klatki ale bardziej bóle brzucha,czuje się jakby coś mnie uciskało w brzuchu,jest to nieprzyjmene i uciążliwe,gdy kłade się spać i leże na plecach to ciężko się mi oddycha bo czuje się jakby mnie coś w środku uciskało,nie potrafie wyjaśnij jak mnie boli,teraz boli mnie nie klatka czy brzuch ale czasem są to promieniujące bóle np do pleców co ma teraz miejsce bo mnie tam właśnie boli,wspomne też że jestem człowiekiem który bardzo się martwi byle czym na wakacjach miałem z tym problemy bo jak miałem stres to miałem też zaparcia itd,czasem mam wrażenie że brakuje mi powietrza i się martwie że coś z sercem bo np bije mi wolno serce,nie wiem czy to jest normalne ale ok,czasem mam wrażenie jakby serce gubiło jedno uderzenie,ale nie wiem czy jest to prawdą bo jestem zmartwiony moim zdrowiem i się boje bo jestem młody itd,jak myślicie czy to może być od stresu może nerwica albo dojrzerwanie? pomóżcie...

Drogi Panie Hehe12345, Warto upewnić się, czy nie ma Pan nieprawidłowości dotyczących kręgosłupa - przeciążenie ćwiczeniami? Stan zapalny? Proponuję wrócić do Pani Doktor i przedstawić sprawę tak, jak w naszej korespondencji. Warto też zainteresować się innymi ciekawymi tematami. Nie trzeba poświęcać tak dużo czasu stanowi swojego zdrowia. Jednakże, do pani doktor warto wrócić.