Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszenie się i kłucie w klatce piersiowej

Gość zet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 18 lat i ćwiczę na siłowni już trochę czasu. Jakieś 4 tygodnie temu w nocy po teningu klatki piersiowej na dużym obciążeniu zaczęło szybko bić mi serce. Do tego doszedł płytki oddech i uczucie lęku. Kłuło mnie po lewej stronie klatki i dusiło . Pojechałem odrazu do lekarza rodzinnego , który stwierdził migotanie przedsionków. Ciśnienie w normie, cukier też, EKG wykazało troszke za szybkie bicie serca. Od tego czasu cały czasmnie kłuje w klatce zazwyczaj jak leże na plecach lub na brzuchu. Boli mnie na mostku i na calej klatce, ale powyżej serca. Podczas treningu klatki piersiowej czuję ucisk jakieś 5 cm powyżej serca. W ciągu dnia nie czuje tego kłucia. Podczas wysiłku serce bije jak powinno. Kiedyś zdarzały mi się takie bóle ale trwały one maksymalnie 5 minut co miesiąc. Czuję sie bardzo dobrze, ale to dziwne uczucie na całej klatce, ale najbardziej na mostku powyżej serca troszkę mnie denerwuje. Najczęściej boli wieczorem po treningu klatki. Wydaje mi się że nie ma to nic wspólengo z mięśniami gdyż ból jest troszkę jakby głebiej . Pozdrawiam i proszę o pomoc.

A czy rezygnacja z siłowni na rzecz innego sportu nie wchodzi w rachubę/ Przecież możesz pływać, grać w siatkówkę,biegać itp. Od tego na pewno nie będziesz miał kłoportów z sercem.Chyba warto to rozważyć,a nie narażać zdrowia dla kaloryfera.