Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mój problem zaczął się 2,5 roku temu mialem wtedy 19 lat... chodzilem na silownie juz jakis czas gdy nagle dopadlo mnie straszne zmeczenie i bole miesni myslalem ze to zwykle przetrenowanie ale nie chcialo przejsc przeszlo dopiero po 4 miesiacach... zaczalem trenowac znowu i wszystko bylo pieknie az nagle przed wakacjami znowu mialem to samo...ciagly bol, palenie miesni mimo odpuszczenia treningow, jestem senny a spie po 8-10 godzin dziennie kazda zwykla czynnosc sprawia mi trudnosc mam problemy z koncentracja i koordynacja chodzilem do roznych lekarzy reumatologa, neurologa kazdy mowil ze wszystko jest ok... na badaniach krwi ob wyszlo 18 a kinaza kreatynowa dwukrotnie przekroczona, altat watroby przekroczony. Nie znalem przyczyny poniewaz odzywaielm sie bardzo dobrze suplementowalem witaminami i dbalem o regeneracje...wszystko minelo po 5 miesiacach i znowu wrocilem do treningow, ale po 2 miesiachach znowu to samo... jestem zalamany nie mam na nic sily, nie moge sie skoncentrowac, czesto siegam po tabletki przeciwbolowe...czy przyczyna tkwi tylko w treningach silowych? nikomu co ze mna razem trenuje nigdy nic sie takiego nie zdazylo. Bol miesni jest taki mocno palacy jakbym plonal w srodku najbardziej bola mnie lydki i rece, ale czasem nawet poruszanie palcami jest dla mnie dosc mocno odczuwalne.... uzupelnialem mineraly i witaminy nie wiem co dalej.... jakie badania zrobic? czy to moze byc jakis wirus? moze to problemy z watroba? tsh i cukier mam w normie.

A czy pokazałeś lekarzowi listę tych witamin ,suplementów i co tam jeszcze brałeś.....może za dużo tego i to ci zaszjkodziło?.Czemu więc się tak upierasz przy ćwiczeniach siłowych.Może lepiej chodź na basen, rower albo biegaj bez żadnych ,,witamin** chemicznych.Sam się przekonałeś,że to ci szkodzi.

A może też być tak,że masz jakąś chorobe mięśni? Kto wie..... Znajdź w internecie poradnie chorób mięśni najbliższą twemu miejscu zamieszkania ,weź skierowanie i udaj sie tam.Przyjmują tam neurolodzy.Albo idź do neurologa,by zrobił ci EMG i inne badania sprawdzajace stan mięśni.Warto to sprawdzić.

Witam minął rok a ja ciągle walczę z moja dolegliwością ostatnio zbadałem także hormony i zrobiłem emg u neurologa wszystko norma... Co dalej? Badać na borelioze? W ciagu roku trochę Ćwiczyłem jak były okresy ze czułem się lepiej jednak od pół roku zero sportu jednak żadnej poprawy do tego bardzo zdrowo się odzywam. Pomocy! Co zrobić żeby wróciła energia i przestały boleć mięśnie?