Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej, kołatanie serca i duszności a dojrzewanie

Gość wilga112

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Od pewnego czasu czuję się bardzo źle. Wszyscy mówią, że to dojrzewanie. Mam takie objawy: bóle w klatce piersiowej, bóle głowy, kołatanie serca, skurcze dodatkowe serca, lekkie duszności, osłabienie, czasem stan podgorączkowy, marznięcie i sinienie rąk, szybkie bicie serca, uczucie *zatykania* w mostku lub pod nim. Moja ciocia, która jest lekarzem, powiedziała, że to tylko dojrzewanie i żebym się tym nie martwiła. Ktoś miał podobne objawy w wieku dojrzewanua? Czy to może być dojrzewanie? Z góry dzięki za szybką odpowiedź.

A to dojrzewanie czy cos groźniejszego ? Ja mówiłam o tym, że mi tak serce szybciej i inaczej bije. I lekarz powiedział, że to dojrzewanie. Niezbyt dobrze się czuję, ale wierzę lekarzowi. Czy tobie to przeszło, czy ci się utrzymuje? Czy jest to coś groźnego, czy zwyczjne chwilowe osłabienie? ? Wieczorem mam czasami tak, że aż mnie ciągnie do łóżka, za to rano mam problemy ze wstaniem, tak mnie boli głowa i jestem osłabiona. Dopiero w dzień trochę się rozruszam, a pod koniec dnia znów gorsze samopoczucie. Co to w końcu jest?