Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka lat temu (2-3) zawitałem na to forum pisałem wtedy z tego właśnie nicku *SkrytyON*, wiele osób mi udzielało dobrych pomocnych rad :) Udało mi się wyjść z nerwicy lękowej. Postanowiłem się odezwać bo raz na jakiś czas jeszcze dopada mnie to *uczucie* ten stan, ale teraz mam już świadomość jak nad tym panować. Jeśli ktoś z tamtych czasów mnie pamięta, to miło :) pokrótce powiem jak udało mi się wyjść lub też opanować nerwice lękową. Zaczęło się jak u większości z nas, nagle, przytłoczyło mnie to, miałem wszelkie objawy o których teraz nie będę pisał (uważam ze im mniej o tym się myśli tym lepiej). Pomogła mi zmiana otoczenia (studia, praca, oraz bardzo pomógł sport) Powoli zacząłem kontrolować *to* , a może bardziej przestałem się tego bać. Zmiana otoczenia była także trudna na początku, bałem sie ze ktoś zauważy że mam objawy nerwicy lekowej, ale najbardziej zawsze miałem pewność że ktoś z moich najbliższych przyjaciół jest pod telefonem i zawsze mi pomoże. Jeśli chcecie odżyć, naprawdę polecam wam sport i wysiłek fizyczny (i nie przejmujcie sie że wasze ciało nie da rady czy jakieś objawy fizyczne nerwicy wam przeszkodzą, bo z dnia na dzień wasz organizm będzie lepiej funkcjonował) Zacząłem się pozytywnie nastrajać do życia . We wszystkim widzę coś pozytywnego, nawet w tych kilku latach które były ciężkie przez nerwice (widzę to ze nauczyłem się kontrolować swoje myśli i swój organizm) teraz jest mi dużo lepiej) w moim przypadku obyło się bez środków farmakologicznych (po prostu miałem na tyle wiary w sobie że nie musiałem ich brać) oczywiście każdy z was kto konsultował się z lekarzem wie czy sa mu potrzebne leki czy nie, ja tutaj pokazuję ze jeśli mamy wiarę w to ze nam sie uda to zależy od nas. Jeśli macie jakieś pytania z chęcią Wam pomogę :)

Drogi Panie SkrytyONie, Pana imię brzmi trochę ze starogrecka, chociaż może nie miał Pan intencji przenosić się w czasy starożytne. Tak, pozytywne myślenie jest pomocne w życiu codziennym i warto się tego uczyć. Można sobie powtarzać dawno zasłyszaną prawdę, że *Kiedy zgasło słonce, bacz, żeby łzy napływające do oczu nie przeszkodziły Ci zobaczyć gwiazd, które właśnie teraz zaczynają pojawiać się na niebie*. Życzę powodzenia!