Gość zaniepokojony Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam! Mam dość dziwne pytanie. Od jakiegoś czasu mój stolec ma barwe żółtą i troszke mnie to dziwi bo powinien miec inną barwe. Badania krwi wyszły mi dobre tylko potas w dolnych granicach mimo że łykam dwie tabletki dziennie. badania moczu też wyszły prawidłowo. Ostatnio miałem robioną kardiowersie farmakologiczną gdzie podano mi kropluwe z potasem i cordarone. I po tym wrócł kolor właściwy. Czy to jest mozliwe żeby potas uciekał tą stroną ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wydalanie potasu z organizmu przyspieszają leki moczopędne, tzw. diuretyki, np. furosemid, tertensif. Zbyt mała ilość potasu w organizmie powodować może nierówne bicia serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zaniepokojony Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Leki jakie biore to kaldyum x2 dziennie concor 2.5mg acenocumarol magnez i czasem IPP jak mam dolegliwości związane z przepuklina rpp. Oczywiście alkohol pije okazionalnie i to nie w dużych ilościach Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 O ile wiem, alkohol działa bardzo moczopędnie. Ja go w ogóle nie piję. Zresztą przy braniu leków na stałe jest to niewskazane! Magnez też łykam, i potas w postaci Kalipozu 391. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lekarz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Przestańcie robić nagonkę z tym alkoholem. jak ktoś bierze stale leki to nie ma powodów aby nie mógł wypić od czasu do czasu kilka lampek wina czy kilka piw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zaniepokojony Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Racja lekarze mówia mi ze wszystko jest dla ludzi ale z umiarem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość PANTALON Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Litości, co ma żółty stolec do serca? To raczej problemy z wątrobą.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mapka Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ja na niedobór potasu stosuję Katelin, i moje straty uzupełniają się dosyć systematycznie. No ale każdy potas może zostać wypłukany na skutek jakichś nieprawidłowych działań w organiźmie, najlepiej badać się do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zaniepokojony Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ale mi chodzi oto czy potas może tamtendy uciekać. Wątroba raczej nie bo wyszło by pewnie w krwi. Ale może warto bardziej ją zbadać Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi