Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Betaloc ZOK - czy ktoś z was to zażywa?

Gość Miarka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość darek 24 lat problem
ja biore bentaloc 50 i wczoraj mocno po pile a dzisiaj umieram mialem jakis dziwny atak kulo mnie w sercu oblal mine pot mialem podniesione cisnienie 15090 i dziwnie z oddechem tak jak bym czasem mi brakowalo ii i gardlo cos nie takie samo jak by wieksze .dziwnie sie polyka ...czy ktos wie co mi jest ... juz bylem w szpitalu na serce w grudniu i wykryto u mnie chwiejne nadcisnienie i powiekszenie prawej komory ,,,co mam robic ...
Biorę betaloc od ponad roku. Przytyłem, ale to raczej z powodu rzucenia palenia. W sumie to po odstawieniu fajek poczułem się źle i zmusiło mnie to do zbadania się. Początki były słabe - zawroty głowy, chromanie, zmęczenie, puchnące stopy, bo brałem jeszcze diuretyki, Lakeę i bloker kanałów wapniowych. Ten ostatni po kilku miesiącach wciskania stóp w za ciasne nagle buty odstawiłem bez zmiany w ciśnieniu. Dziwne,że prawie nigdzie się nie wspomina o spadku ochoty na seks. Tacy ludzie jacyś wstydliwi, czy co ? Alkohol - jeśli już to lepsza lampa, niż piwo, bo na jednym się nigdy nie kończy, a wypłukiwanie potasu i magnezu to najgorsze z możliwych skutki tej przyjemności. Lepiej unikać, ale wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji.
Betalog ZOK 50 używam i długo nie zauważyłam nadwagi[ waż,72wzrost 1.64]Po jakims czasie zauważyłam powiększoną mase ciała,chodż ograniczam się w jedzeniu.Kolacji nie jadam. w ciągu dnia mam dużo ruchów,ale szybko się męczę[ważę już.92kg].Niewiem co mam robić,żeby nie tyć.Poradzcie mi. Co do alkoholu zrobiłam dwa razy próbę , kiedy wypiłam drinka z jednego kieliszka.Rano serce waliło mi jak młot,z tyłu głowa bolała,musiałam robić zimne okłady na szyję.Nie ruszę już alkoholu. ZDROWIE WAŻNIEJSZE.
Odnośnie tego, że bierzecie lek rano, a wieczorem pijecie. To jest lek o powolnym uwalnianiu się i jego zawartość we krwi jest przez całą dobę mniej więcej taka sama. Dlatego wystarczy brać tylko raz dziennie. Ale znam ten ból też brałam i czasem coś tam wypiłam, max do 2 drinków. jak wypiłam raz więcej to miałm podobne objawy do darka 24.
Gość Monster
Nie polecam wódki do Betaloc 50 biore jeszcze do tego Indapen 2,5mg i co moge powiedzieć po sobie i nie zachęcam do próbowania na sobie :) często mi się zdarza wypić nawet 6 piw w porywach do 8 i o dziwo jakiś większych skutków nie mam oczywiście cisnienie jest w granicach 138/85 ale na drugi dzien wraca mi do normy, niestety 2 kieliszki wodki ostatnio zafunowały mi objawy typu bardzo powolnego bicia serca oraz niepokuj dopiero po zarzyciu polowy tabletki betalocu ustąpiło . Pozdrawiam
Cześć czytam to co piszecie i każdy ma swoje racje pamiętajcie każdy człowiek jest inny na każdego działa coś innego ja przez długi czas brałam Metocard 50mg i przytyłam a jestem niejadkiem teraz od dziś mam zażywać Betaloc ZOk 25mg no i zobaczymy małe pytanko jakie mieliście tętno bo moje było prawie 300 przed przyjazdem karetki i 220 po dużej dawce leków i środkach dożylnich w karetce pozdrawiam.
Witam,Tez biore betaloc po 12,5 rano jeszce dodatkowo viore aspargin,pozniej mam zwiekszyc dawke.Lekarz mi pozwolil sie napic alkoholu ale oczywiscie sie nie upijac.Jak sie cche napic piwa to odczekuje przynajmniej 12 godz od zazycia porannej dawki.Ja staram sie nie upijsc,wczoraj napilem sie 1,5 piwa.POzdrawiam
Gdy odsawilem lek,gdyz kazal tak lekarza dzien wczesniej popilem to na 2 dzien cisnieie Mi skoczylo do 155/100.Wzialem betaloc zok 12,5 troszke MI spadlo.Jednak te cisnienie zaczelo Mi skakac rowniez bez alkoholu,mialem zawroty glowy, puls 90 do ponad 100.udalem sie do 2lekarza ktory nakazal MI adal brac betaloc zok:( caly czas.TEraz jest ok.Wczoraj sie napilem 1,5 piwa tak odczulem lekki psypieszony oddech, i juz wiecej nie pilem:).POszedlem do domu zbadalem sobie cisnienie i puls bylo wnormie.Wiecf czmeu taki dziwny oddech mialem,Zaznaczam ze nie pilem alkoholu od 1,5 roku.Z tego wynika ze kazdy organizm jest inny .Czasami mam ochote wiecej sobie wypic ale sie boje,wydaje mI sie ze u mnie jest cos nie tak zpsychuka z abardzo mysle o tym,moze dlatego takie objawy? Bralem nawt wzcesniej leki na depresje.ZAznaczam ze tez robie fizycznie,POzdrawiam BETAlokow :D
Brałem Betaloc ZOK 25 przez miesiąc przy wadze 125kg i 170cm... po zrzuceniu 10 kg i diecie niskowęglowodanowej ale chudej diecie - lekarz powiedział abym zaprzestał brać bo nie jest to potrzebne. MOŻNA PRZESTAĆ BRAĆ JEŚLI O TO ZADBASZ ABYŚ TY MIAŁ WPŁYW. Zrobiłem sobie analizę włosa i odrzuciłem lek ale należy w 100% się zastosować. Gość od analizy to Paweł Łobas z Wrocławia - jego telefon to 510 245 661 - bardzo dobrze prowadzi takie osoby z nadciśnieniem gdzie można przestać jeśli będzie się konsekwentnym. Bardzo dobrze tłumaczy biochemiczne aspekty analizy dla każdego człowieka. Słyszałem jego rozmowę z moim lekarzem to poprostu lekarz w moich oczach był bardzo malutki z wiedzy biochemicznej kiedy zaczęli argumentować. Słuchajcie - przekonał lekarza argumentacją że można wyjść np. z nadciśnienia... Polecam Pana Pawła Łobasa jest instruktorem kulturystyki tak przy okazji i wie co robi. Jak czytałem o Panu Pawle w necie to wyglądało na to że jest faktycznie cwaniakiem ale po spotkaniu się stwierdzam że to idioci którzy pisali różne rzeczy o Panu Pawle. Mail do Pana Pawła - lobas@op.pl Teraz ważę 100kg i ciągle trzymając wagę schodzę. Pozdrawiam JANUSZ Z WAŁBRZYCHA (46)
No chyba nie wiecie po co macie np:Betaloc.!-to przecież krążeniowe sprawy,nasercowy.Więc o alkohol zbędne pytania!!!!.Przestańcie myśleć kategoriami półgłówków.Chyba, że żle określacie swoje dolegliwości.Betaloc to lek przed zawałem najczęściej stosowany do wyrównania akcji serca. Dlatego być moż jednym nie jest potrzebny wcale!!!!! bo określa lekarzowi swój stan. NIENALEżYCIE!!!!!!!!!BARDZO TO WAżne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam! Ja biorę Betaloc 25 mg od miesiąca. Mam wrodzoną wade serca( skrajna postaćtetralogii Fallota), a niedawno jeszcze pojawiło się nadciśnienie. Alkoholu w ogóle nie piję, bo nie lubię:-) Mam nadzieję, ze nie przytyję, bo i tak musze zrzucić parę kilo. Pozdrawiam.
Witam.lekarz mi nakazalbrac betaloc zok dozywotnio,wiec chyba o odstawieniu nie ma mowy!!!!!Przyznaje,przytylem,staram sie zrzuciz te kilogramy ale to nie ma towplywu...Cisnienie mam wnormie i nie biore go na nie gdyz rok temu miualem pzrebyte zapalenie miesnia...Co do alkoholu..Lekarz Mi pozwolil aleozcywisce w umiarze nie upijac ise alegdy pije nie biore leku tylko rano1!!!!POZDRAWIAM
Gość kindzior06
Hejka wam wszystkim.Widze ze nie tylko ja mam problem z tym ze nie powinno sie pic przy betalocu:-)))ale zazywam ten lek juz od 1.5 roku i jestem w stanie nie pic alkoholu.na poczatku bylo to trudne isc na dyskoteke i sie nie napic..gdzie ja przed zachorowaniem na czestoskurcz zatokowy od alkoholu nie stronilam:-)coz takie zycie.nie pije alkoholu od momentu gdy po imprezie dosc zakrapianej na nastepny dzien zazylam pyralgine na przeziebienie..tego samego dnia miala wyjazd do innego miasta..nastapila reakcja alergiczna ...pokrzywka na skorze..trudnosci w oddychaniu az wreszcie omdlenie..wszystko to dzialo sie na drodze A4...koszmar.i dlatego od tego momentu nie pije alkoholu z lekami.kazdy organizm jest inny...ktos moze powiedziec ze dopoki sie nie napije to sie nie przekonam...bzdura!Drink nie jest wart mojego cennego zycia.ani kazdego innego.Wiec czekam cierpliwie az wreszcie nastapi ten dzien.a nastapi.Pomyslcie troche.Pozdrawiam goraco
Witam Przyjmuję betaloc zok od ośmiu lat(pamiętam jeszcze czasy jak był refundowany i kosztował niecałe 2.50 zł. :-).O tym leku właściwie mogę tylko napisać tyle,że dla mnie jest niezastąpiony.Wcześniejsze próby dobrania blokera do mojego stanu zdrowia spełzły na niczym(ostatni pomysł zamiany na vivacor też był nienajlepszy) dlatego dziwię się Tobie *Piwonio*, że tak ostro krytykujesz nas za to, że jesteśmy poprostu ludźmi, którzy poprzez zadawanie pytań wykazują raczej zdrowe myślenie niż głupotę jak to określiłaś. Wydaje mi się, że jeśli w ulotce informacyjnej o leku nie ma zawartej informacji o zakazie spożywania alkoholu to oznacza, że niewielka ilość nie powinna nam wyrządzić krzywdy no i zawsze możemy skonsultować się z lekarzem czy farmaceutą w razie wątpliwości :-).Dodam jeszcze tylko, że musimy pamiętam, że lek bez względu na nazwę to farmaceutyk, który pomimo testów i badań ma działanie i skutki uboczne różne tak samo jak różni są ludzie, dlatego też jestem jednak za testem na samym sobie(oczywiście bez przesady)bo tylko tak dowiemy się czy wypity alkohol podczas leczenia nam zaszkodzi czy też nie :-) pozdrawiam
Mam 33 lata gr. krwi ARh+. Biorę Betaloc ZOK 50 od 2 lat na nadciśnienie tętnicze. Co zauważyłem, w moim przypadku: wzrost wagi ciała już o 10kg z 94kg na 104kg (wzrost 182cm) mimo wprowadzenia diety nisko tłuszczowej codziennej gimnastyki (2km rower stacjonarny, 30 pompek, 50 brzuchów, zestaw ćwiczeń rozciągających). Więc wg mnie: Plusy: wyregulowanie ciśnienia, Minusy: wzrost wagi ciała i cholesterolu. Alkohol i sex: Przed zakrapianą imprezą wieczorną zauważyłem, że najlepszy w MOIM PRZYPADKU jest schemat: pół tabletki rano, pół tabletki 4 godziny po imprezie. Alkohol wg. MOICH obserwacji wpływa następująco na MNIE: podczas imprezy mogę wypić więcej niż zazwyczaj do momentu, gdy nie odczuje nagłego wstrętu (przekroczenie tej bariery powoduje u MNIE nagłe wymioty nie odczuwając upojenia alkoholowego, dotychczas było pełne upojenie alkoholowe łącznie z „urwaniem filmu”) Uważam więc, że alkohol wpływa na działanie leku i stan organizmu zwracam jednocześnie uwagę, że JA JESTEM MŁODY i powrót do normalnego stanu przebiega łatwiej i szybciej niż u osób starszych. MOIM ZALECENIE TO WSZYSTKO Z UMIAREM NIC NA SIŁĘ. Co do sexu to zauważyłem, iż popęd nie zmalał, wydłużył się „okres zabierania się do sex-u”, przeżywanie trwa dłużej, co wzbudza dodatkowy zachwyt u żony (mam nadzieje, że wiecie, o czym mówię) (7 lat współżycia i już 5 lat po ślubie). Generalnie po leku czuję się jak „młody BÓG” moje reakcje nerwowe są bardziej stonowane, brak jest nadpotliwości i drażliwości. Niestety wzrosła mi waga ciała i cholesterol, a upijać się i tak nie ma, co, a dobrze się bawić można też nie przesadzając z alkoholem. Pozdrawiam wszystkich Grzegorz
Gość komandos nietrzezwy
Witam . ja biore ten lek ok 2 tyg. wcale mi nei pomaga. Wczoraj wypilem sobie 1 piwko wieczorem i nic mi nei bylo. za tydzien panuje zrobic imprezke , ktora bedzie mocno nakrapiana...i tak mysle czy moze sie mi cos stac...przed braniem leku dosc duzo pilem i nic mi neei bylo,ale jak nei wezme dzien przed imprezka leku ,bedzie on jeszcze wmoim organizmie?? To bedzie b.wazna impreza ,ktora jest raz na cale zycie ,i bez alkoholu bedzie zle , i wolalbym wcale nie isc niz nie pic... bo co mam brac cale zycie te cholerne tabletki i brak zycia z alkoholem??? NIGDY!! pozdro