Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe samopoczucie po wymianie zastawki

Gość Pawe255

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 25 lat wymieniono mi zastawke aortalna na sztuczna oraz wymieniono aorte wstepujaca na proteze po operacji minal juz miesiac i czuje sie coraz dziwniej przestalem sie interesowac czymkolwiek potrafie patrzec w monitor i nic nie robic zero pomyslow olbrzymi problem z jakakolwiek koncentracja wiele rzeczy zapominam jestem bardzo nerwowy wyzywam sie na calym otoczeniu czesto mysle o smutnych sprawach i prawie sie rozklejam czuje ciagla potrzebe machania kolanami(bardzo dziwne uczucie) czuje wielka pustke w glowie nigdy tak bezsensownie sie nie czulem Prosze o rady co moglo by mi pomoci czy to moze byc spowodowane operacja? lub warfinem czy bisocardem ?

Witam, Przebyta niedawno operacja była bardzo rozległa i trwała długo. Zatem znieczulenie też musiało być długotrwałe. Poza tym sam pobyt w szpitalu w oddziale zabiegowym był silnym stresem emocjonalnym. To wszystko mogło być przyczyną zaburzeń koncentracji i ogólnej apatii, powodując brak napędu do życia i utraty zwykłych zainteresowań. Samo długotrwałe siedzenie przed monitorem komputera też może powodować zaburzenia koncentracji. Żywi ludzie przestają być interesujący, chyba że ci sami ludzie pojawią się na ekranie - wtedy co innego. Bisocard może trochę wpływać na obniżenie nastroju, ale w żadnym wypadku proszę go nie odstawiać, czy samemu nie zmniejszać dawki bez porozumienia ze swoim lekarzem. Warfin mógłby się teoretycznie do tego przyczyniać, gdyby wystąpiło jakieś uszkodzenie mózgu, ale w tym przypadku raczej nie ma na to danych. Proponuję oderwać się od ekranu komputera. Zacząć chodzić na spacery, obserwować jak zmienia się przyroda i spotykać się z ludźmi - żywymi, a nie w internecie. Można słuchać muzyki. W tej sytuacji polecam muzykę barokową i ... chorały gregoriańskie.