Przybielski Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Chciałbym rozpragować aby pacjęci z ICD nosili niebieskie bransoletki z napisem*mam kardiowerter-defibrylator,I have ICD*Medtronic. Taka bransoletka jest bardzo pomocna w nagłych wypadkach oraz informacją dla Pogotowia Ratunkowego.Należy rządać jej u swego lekarza kardiologa.Ja już taką mam.Zobaczcie na stronie www.dobre-serce.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Drogi Panie Przybielski, Zawsze warto omówić tę sprawę z lekarzem w ośrodku w którym wszczepiano automatyczny kardiowerter-stymulator, czyli ICD. Można to zrobić bezpośrednio po wszczepieniu, albo przy okazji kontroli ICD. Trudno powiedzieć, czy jest właściwe żądanie tej bransoletki od kardiologa, który nie zajmuje się wszczepianiem tych urządzeń i nie współpracuje bezpośrednio z firmą Medtronic. Oczywiście, zawsze należy dbać o to, aby takiej bransoletki nie założył ktoś, kto nie ma wszczepionego ICD. Niektórym ludziom trafiają się nieraz różne pomysły, Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Martak Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Nasza grupa na facebooku ICDefibrylatorzy jest oficjalnym patronatem akcji *Okaż serce niebieskiej bransoletce* są niebieskie dla ICD i zielone dla stymulatorów. Nie każdy szpital je ma, więc nie można wymagać od każdego lekarza, aby je miał. My zaczynamy współpracę z firmą Medtronic i częścią szpitali w Polsce. Będziemy dążyli do tego, aby każdy szpital je posiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ash Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Czy szpital w Ochojcu dysponuje tymi bransoletkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi