Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napięciowy ból głowy, rwa kulszowa i bóle nadgarstków, dłoni oraz nóg

Gość Barbara26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem kobietą, mam 26 lat. Od dwóch lat zmagam się z szeregiem róznych objawów, zdiagnozowano PCOS jedynie, biorę tabletki antykoncepcyjne. Rzecz w tym, że dolegliwości nie odpuszuczają, awręcz sie nasilają. Najdokuczliwsze są bóle nadgarstków, dłoni, palców, nóg, dziś np. nadgarstki bolą potwornie, aż mnie skręca. Mam też bóle głowy jakby napięciowe i rwę kulszową, która wraca, czesto boli mnie w okolicy serca, mam kołatania, odczuwam jakby kamień na sercu. Przez ten czas odwiedziłam: rodzinną kilkanaście razy (morfologia, OB, CRP, RF, usg brzucha, TSH - wszystko w normie), endokrynologa (przeciwciała w normie, USG tarczycy jak najbardziej prawidłowe), kardiologa (stwierdził podłoze nerwicowe na podstawie EKG), okulistę (wszystko ok), laryngologa (ok), ginekologa i ginekologa-endokrynologa (PCOS), reumatologa (bez badań stwierdziła, że wszystko ok skoro crp i rf w normie, poczatki osteopenii bez badań oczywiscie orzekła), A mnie nadal boli, coraz bardziej. Już nie wiem, co mam robic. Zapiszę sie do innego reumatologa chyba bo dziś już ból jest przeokropny. Skoro jestem zdrowa, to czemu mnie boli? Już mi sie płakac chcę ;( Czy ktoś był w podobnej sytuacji, co robić?

Rwa ma to do siebie że się odnawia.Niestety .Nie twierdzę ze masz chorobę neurologiczną .Skoro tyle badań wyszło ok to trzeba szukac dalej .Może to problemy od kręgosłupa .Neurolog specjalizuję się w leczeniu *nerwów *w sensie przewodnictwa i myślę ze może wpaść na pomysł od czego masz takie bóle .A może to zwykły brak jakiegoś pierwiastka ,mikroelementu ?Czy próbowałaś jakiś suplementów typu Milgamma w tabletkach lub zastrzykach .albo Cocarboxylaza ?albo wit,B complex? Jest taki preparat Alanerw ,tyle ze on jest dość drogi .Na początek proponuję zwykła B complex w tabketkach .Kosztuje kilka zł .Bierz systematycznie i zobacz czy dolegliwości zmienią się .Nie zaszkodzi ci ,Tylko nie bierz na raz tych preparatów bo wszystkie maja B i nie można przedobrzyć W między czasie idz do neurologa tylko powtarzam zrób wywiad środowiskowy i idz do prawdziwego specjalisty ,chwalonego przez pacjentów .Musisz dobrze wytłumaczyć co i jak .Powodzenia .

Nie biorę, nawet na ostre bóle kręgosłupa nie biorę... Przyjmuję wapń w tabletkach, magnez, suplement na włosy, flexus na stawy. Myślę nad zrobieniem poziomu wapnia i magnezu, nie wiem, czy jeszcze jakiś. Moja rodzinna już nie ma na mnie pomysłu. Może to paskudna neuropatia... Do neurologa wybiorę sie na pewno i do reumatologa, innego.

Wapń przepisała mi reumatolog na osteopenię, stwierdziła ją po zgrubieniach na przegubach palców, budowie ciała (54 kg przy 1.70 wzrostu i PCOS). Wapń biorę jakieś 3 miesiace, ale dosyc...hm, niesystematycznie, czasami codziennie, czasami jedna tabletkę na kilka dni.

Hm ,powiem tak jeśli stwierdziła osteopenię ...bez badań to jeśli mnie pamięć nie myli w tak młodym wieku osteopenia ?występuję jak wapń uwalnia się z kości do krwi ...i jeszcze jak łykasz wapno w tabletkach dodatkowo zwiększasz jego poziom we krwi ?coś mi tu nie gra .Czy odkąd łykasz wapno bóle się nasiliły ?Dodatkowo łykasz coś na włosy co może mieć też wapń w składzie .Ja na twoim miejscu zrobiłabym poziom wapnia we krwi .Bezwzględnie .I wtedy będziesz wiedziała czy to ma sens .Brak B może dawać tysiące objawów .Czy oprócz tych bóli nagdarstków masz jakieś skurcze ,mrowienia drętwienia ?

Nie umiem jednoznacznie stwierdzić... Zbadam wapń, magnez, potas, wit. B12. Zdrowie najwazniejsze. Czasami odczuwam mrowienie w konczynach, ból rak i nóg jest tępy, są one ociezałe, nól nadgarstków również jest tępy, natomiast bolą mnie dłonie i palce już tak inaczej, są jakby odrętwiałe, a tak naprawdę nie są... Tak dziwnie to wytłumaczę. Palce i nagarstki bolą mnie całe dnie, w nocy nie. Dziękuję Ci Aniu za odpowiedzi tak na marginesie;) Dodam też, ze mam od dziecinstwa problem z jelitami, cierpię na permanentne zaparcia, może nawet mam zjd.

Poczytaj o nadczynności przytarczyc .Zrób koniecznie poziom wapnia we krwi !Nie bierz wapna do badania .Wg mnie masz co najmniej znakomitą ilość objawów tej choroby .Nie jestem lekarzem i nie wolno mi stawiac diagnoz ale jeśli tyle lat się męczysz mając książkowe objawy to coś jest nie halo z diagnostyką u ciebie .Magnez możesz sobie darować z badaniem i na razie b tez .Koniecznie zób poziom wapnia .

Basiu nie wyjdzie na usg jeśli nie są dużo powiększone .Zacznij od wapnia jeśli wyjdzie za duży idz do endokrynologa lub rodzinnej i powiedz o objawach i wyniku .on pomyśli co dalej .Gdybyś była tak miła i napisała ten poziom który ci wyjdzie .Ja wejdę za kilka dni i znajdę ,kończę pisanie na tym forum bo niektórzy ludzie nazywają mnie nawiedzoną więc musze na sabat lecieć .Życze ci zdrowia i wyjaśnienia problemu kóry powoduje twoje dolegliwości .

Aniu, dziękuję za wskazówki, napisze, oczywiście. Dzis natomiast nogi, ból okropny, już o raku kości czytam, bo ja w życiu takich bóli nie miałam:/ teraz to tylko ryczeć mi pozostaje :( Nogi ani ręce nie są opuchniete, zaczerwienione, zewnetrznie ok, ale bolą potwornie, widać naprzemiennie, szlag. Do reumatologa wybiorę sie również, tym razem do innego, sama rodzinna mnie skierowała powtórnie. Przez ten ból na niczym się nie mogę skupić.

A badałaś się w kierunku boreliozy. Czy nie kojarzysz ukąszenia kleszcza albo rumienia na ciele. Sugeruję sprawdzić. Niestety badania płatne i dość drogie. Sugeruję poczytać w internecie na ten temat. Krętki zazwyczaj atakują stawy, serce, układ nerwowy stąd bóle kończyn, głowy, arytmie i kołatania serca, nawet bóle korzonkowe. Borelioza daje najróżniejsze objawy, przypominające różne choroby i chorzy zazwyczaj chodzą po różnych specjalistach, którzy twierdzą że wszystko jest ok.

Według mnie wszystkie objawy wskazują na niedobór witaminy D3. Obecnie zostaje tylko suplementacja koniecznie razem z witaminą K2. Od końca kwietnia przebywać jak najwięcej na słońcu- najlepiej między godziną 10 a 15, nie używać kremów z filtrem ponieważ blokują wchłanianie się tej witaminy. Normalnie wystarczy 20 minut na słońcu codziennie aby mieć dobry poziom tej witaminy w organizmie, ale ty spróbuj trochę dłużej i odkryj trochę ciała, bo ta witamina wchłania się przez skórę.Można też brać magnez. Mówiłaś że masz zaparcia - proponowałabym silimarol - jest to naturalny suplement po którym wątroba produkuje więcej żółci niezbędnej do prawidłowego trawienia. Czasami zaparcia są spowodowane głodzeniem się . Należy jeść częściej a mniej.

Gość maniek5485

Lat temu 8 mialem rwe kulszowa lewj nogi byl to ból nie do zniesienia 30 dni bralem zastrzyki przepisane przez lekarza niestety nie pomoglo nie moglm spac trudno sie bylo poruszac .... zdecydowalem sie na medycyne niekonwencjonalną ,ktora polegala na wklówaniu igiel czyli akupunktura .... po 8 dniach bol ustąpil niestety po 7 latach jest nawrót ale nie poszedlem do lekarza wybralem ten sam sposob leczenia jestem po pierwszym zabiegu i bol odpuszcza teraz mam bol prawej reki .... przed tygodniem byl on nie do zniesienia teraz juz jest lepiej czuję jeszcze co prawda delikatny bol ale nie jest on tak dokuczliwy .... jesli ktos chce popisac to prosze na meila : maniek5485@tlen.pl

Witam .Sprawdz czy nie masz boleriozy mnie tak bolalo wszystko .Jest jeszcze jedna choroba zwiazana z bolem i tez mam fibromialgia .Poczytaj na ten temat dla informacji a potem zrob wyniki w tym kierunku .Podam prosze pisac eurofirany -st@o2.pl

https://goldengalaxy.ru/otkryt/dropshipping-postavshchiki-v-rossii-spisok-luchshikh-dlya-internet-magazina It-аутсорсинг — что это Биткоин: Что, Как и Зачем / Хабр Салон красоты – это место, в которое люди ходят, чтобы почувствовать себя лучше, увереннее и стать красивее. Поход в такое заведение – это не роскошь, а процедура довольно традиционная, а самое главное регулярная)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)Разница между курсами валют. Первая буква л. Последняя буква ж.