Gość kasiulek1234 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Od roku mam straszną przypadłość męczy mnie za każdym razem jak mam iść na zakupy ,fryzjera do tej pory lubiałam chodzić a terez koszmar, no ale na temat ciągle muszę korzystać z wc,byłam u lekarza i niby jelito drazliwe ale to chyba psychika moja tak działa bo jak jestem w domu to ok,ale jak mam wyjść już gdzieś dalej to zaraz myślę o tym i muszę szukać toalety.Pomocy jak sobie z tym poradzić! Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam, Pośrednio zrozumiałem, że Pani często korzysta z wc w celu wypróżnienia się (luźne stolce?, biegunka?). Można również często odwiedzać toaletę w celu oddawania moczu. Jeżeli lekarz podejrzewa lub rozpoznał jelito wrażliwe, to prawdopodobnie skierował Panią na określone badania, a może zastosował już leki. Czy czuje się Pani lepiej. Jeżeli dolegliwości mają być zależne od emocji, to może warto zastosować leki uspokajające - oczywiście trzeba w tej sprawie porozumieć się ze swoim lekarzem. Warto też zbadać kał na posiew, czy nie ma Pani jakiejś infekcji przewodu pokarmowego?. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi