Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoka gorączka a zapalenie mięśnia sercowego

Gość exoda

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moze miec zwiazek wysoka goraczka i zapalenie miesnia sercowego u 2,5 letniego dziecka? Dzisiaj na wizycie u lekarza pojawilo sie takie podejrzenie. Moje dziecko ma wysoka goraczke, dochodzaca - czasami nawet ponad - 40 stopni a poza tym zadnych innych objawow... Lekarz nie wysłuchał szmerow, chociaz inny lekarz cos tam uslyszal... dziekuje za odpowiedz exoda
Ja mialam ifekcyjne zapalenie wsierdzia czyli cos bardzo podobnego i miałam gorączke ale z tym ze była to temperatura 37.7 która występowała od kilu może nawet kilkunastu tygogni. Mialam ogólne osłabienie organizmu oraz strasznie się pociłam i bolało mnie w klatce. Czy Twoje dziecko ma inne objawy? Wydaje mi się ze jesli byłoby powazne podejrzenie Twoje dziecko juz byłoby w szpitalu leczone. Pozatym trudno jest wykryc zapalenie na sercu i trzeba do tego dodatkowych specjalistycznych badan. Mimo wszystko bede trzymała kciuki żeby Twoje dzieciątko nie miało żadnych problemów serduszkiem. Pozdrawiam i życze zdrówka :*
Moje dziecko strasznie sie poci podczas snu, szczegolnie na samym poczatku kiedy zasnie, nawet gdy nie ma goraczki, a podczas goraczki musze jej zmieniac kilka razy koszulke i poduszki... Oprocz goraczki nie ma innych objawow. Magdaleno - dzieki - mam nadzieje ze nie bede musiala glebiej czytac i wnikac... Nigdy wczesniej sie nie spotkalam z chorobami serca, a tu nagle pediatra rzuca haslo: zapalenie miesnia sercowego... szok...