Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kochani mam problem może ktoś z was będzie umiał mi coś poradzić. Miałam rwe kulszową brałam zastrzyki przeciwbólowe i od neurologa dostałam milgamine N po drugim zastrzyku dostałam uciążliwego wewnętrznego drżenia wziełam tych zastrzyków tylko 6 bo inny neurolog kazał mi je odstawić i drzenie miało przejść jestem już prawie 3 tydzień po zastrzykach a ja cały czas telepie się wewnątrz . Troche się załamałam bo wyszły mi zmiany dość poważne w kręgosłupie zresztą powypadkowe i po latach i nie wiem czy to moga być początki depresji czy to faktycznie z tych zastrzyków ta telepawka. lekarz rodzinny przepisał mi propranolol i sedam bo mam problemy ze snem ,ciężko zasnąć jak człowieka trzęsie a on biedny sam już nie bardzo wie co ze mną począć niestety te leki też nie pomagają ,owszem śpie po tym sedamie ale budzą się z telepawką i mam swiadomość ze nie moge ich za długo brać bo można się uzależnić i koło się zamyka a mnie już sił brakuje i nie wiem do kogo si zwrócić żeby uzyskać jakąś pomoc.pozdrawiam
Witam od jakiegos czasu po naduzyciu alkoholu, mam dziwne objawy. zaczęło się od zgagi i pieczenia w nadbrzuszu, doszły ciarki na całym ciele takie uczucie przeszycia dreszczem, oraz wzdryganie się nogi, ręki, objawy te pojawiały się tylko wtedy gdy zamykałam oczy i próbowałam. zasnąć. na dolegliwośći gastryczne dostałam controloc i wszystko ustąpiło.za kilka dni znów pojawiła się zgada i ból w brzuchu oraz reszta objawów. dostałam gasec. przeszło na dzień może dwa, potem dostałam miesiączki i znów się zaczęło. do tego dochodzi paniczny lęk oraz wzmożone tętno i bicie serca. oczywiście wszystko podczas zasypiania. codziennie zarywam noce. wczoraj spałam spokojnie bo wzięłam na noc hydroxyzinum i to mnie uspokoiło. dziś była masakra nie spałam całą noc, płakałam, usnęłam jedynie nad ranem na godzine moze dwie, obudziłam się nagle cała mokra. co prawda wzdryganie mięśni się zmniejszyło a dreszczy już nie mam. to nadal mnie to niepokoi. zawaliłam egzamin w szkole, w tym tygodniu mam kolejne i nie wiem jak ja sie bede uczyc. strasznie się boję że coś mi jest. mam też ukłucia w okolicy serca kilka dziennie i takie same w głowie jak równiez w innych czesciach ciała, w lokciach, nadgarstkach. nerwobole w glowie mam juz dluzszy czas, zanim jeszcze pojawiła sie reszta objawów. co to może być? bardzo się boję, miałam robioną morfologie i ekg i wszystko bylo ok.
Karas ,to nie jest miejsce na takie uwagi.tu ludzie oczekuja wsparcia a swoja droga sex owszem pomaga ale nie leczy,a ty chyba marzysz zeby o tym zeby cie ktos zachaczyl w tylek skoro o tym piszesz . ..paula typowe objawy reaktywnej nerwicy ,nie bierz hydroxyzyny latwo przedawkowac ,kup sobie ziolowe tabletki ,witaminy magneb6,tonisol .pij na nic melise .masz dolek musisz powoli sie niegow ydostac ,nie boj sie psychiatry idz na wizyte ,zrob podstawowe badania ,tarczyce .i nie boj sie to minie ,tak sie dzieje przy depresji. ..lusi ...niepokoi mnie to drzenie mozesz to dokladniej opisac ,moze byc to reakcja na lek ale jakos mi to nie pasi ,mialas rezonans kregoslupa? warto byloby zrobic.czy tylko drzenie ci dokucza czy masz inne objawy .sa lkei ktore moga podraznic nadnercza i potem do 6iu miesiecy sie to wyplukuje poczytaj co to za zastrzyki byly jesli sterydowe to moze byc od nich
to chyba od alkoholu, pozniej nawet po jednym piwie objawy wracały, psychiatra i psycholog powiedziały, że to od kokainy, która zdażyło mi się zazyc kilka razy, efekt odstawienny czy jakoś tak. nie mam juz takich silnych ataków, raczej wogole ich nie mam, tylko nie mogę spac i czasem podczas zasypiania skacza mi miesnie co mnie jeszcze bardziej rozdraznia i czasem kilka ukłuc w glowie ale juz rzadziej.
Gość monilka84
może ktoś powie co mi jest czy to nerwica????na poczatku skoki ciśnienia wysoki puls napady goraca i lęk przed śmiercia teraz jeszcze zawroty głowy duszność szum w uszach ciężkie oczy nie mam siły i ochoty na nic do tej pory wszystko było ok dodam ze 3 miesiace temu urodziłam synka ale niemam siły sie nim zajmowac ciagle tylko sie martwie i mysle mam wspaniałego meza alejak mnie to trzyma to nie umiem sobie z soba poradzić ciagle tez bym płakała co mi jest aha jeszcze dokucza mo bol po lewa łopatka ale przemijający bylam juz u kardiloga neurologa badania krwi i tarczyca ok wiec co mi jest???
Witam was przyjaciele chciałbym napisać o swoich problemach z ktorymi zmagam sie kilka lat, dotyczą one drgan mieśni na lydkach i stopach cały czas i czasmi na innych grupach mieśniowych np, posladki lub dlłoń lub bark. Jest to bardzo denerwujące i przewlekłe, choruje na depresje i nerwice długi czas i wiem że to jest powód tuych objawów zostawiam swoje gg 3229790 jak ktos ma takie objawy proszę piszcie do mnie razem zawsze lepiej rozwiązać taki problem, pozdrawiam Piotr
Gość Wiktorynka
Witam wszystkich, również miałam objawy trzęsienia i drżenia od środka mięśni, bardzo głupie uczucie, które dodatkowo sieje w człowieku niepokój. objawy szczególnie nasilały mi się przed miesiączką. Mi w leczeniu nerwicy bardzo pomógł Kalms, może to lek stosunkowo drogi, ale wart jest tej ceny, tym bardziej, że jest to lek na bazie ziół. Brałam doraźnie Validol i Amol, który do tej pory stosuje na różne dolegliwości. W moich badaniach często wychodził niedobór potasu. Wtedy zazwyczaj miałam kołatanie serca, wypadały mi włosy, miałam skurcze mięśni w łydkach, szczególnie przy rozciąganiu ciała po nocy, zdarzały mi się objawy padaczkowe. Musiałabym pomyśleć, ponieważ większość objawów mam już za sobą i zaczynam o wszystkim zapominać, he, he, he można pokonać tą zmorę, ale zawsze należy być czujnym.
Gość Wiktorynka
Zapomniałam dodać, że objawy nerwicy ujawniły się po przebytej depresji, na całe szczęście wyszłam z niej:-) To popularna choroba naszych czasów, według mnie przyczyny są chociażby takie: - najbliższa rodzina, w której często nie odnajduję się bezpieczeństwa i siły do walki z przeciwnościami losu, - pogoń za pieniążkami i wykonywanie pracy, która nas w żaden sposób nie dowartościowuję - brak czasu na czynności, które przynoszą nam radość - brak przyjaciół od serca i czasu by pogłębiać owocne znajomości - przebyte nie miłe doświadczenia życiowe - brak dobrej diety i ruchu - przemęczenie - niska samoocena samego siebie Można wymieniać a wymieniać....
ja tez byłąm leczona na nerwice ze względu na drżenia mięśni, dreszcze zimna itp. Gówno prawda ! Brak magnezu . Lekarze mówią że magnez powinien być z wit.C lub B , i takie tam w Stanach odkryto niedawno że magnez z wapnem uzupełniają się wzajemnie dlatego organizm je przyswaja bardzo szybko inaczej nie ma znaczenia ile tego zjesz to i tak spuścisz w toalecie. Dorobiłam się na tych suplementach aptecznych wrzodów żołądka, jelit, dwunastnicy i co ? Po 5 latach rzuciłam pani doktor rachunki na biurko i powiedziałam że mam dość. Dziś leczę się tylko naturalnie tam gdzie ona i nie mam z żołądkiem, jelitami, dwunastnicą żadnego problemu a groził mi przeszczep wątroby. Zainteresowanych ze Szczecina gg: 2164784 lub mail czarnulka969@wp.pl bo tyle maili dostaję a nie wiem gdzie mają to inne miasta , wiem jeszcze że okolice Szczecina też
Gość mona168@op.pl
witajcie. u mnie wszystko zaczęło się 10 lat temu.nie bylam specjalnie gruba , normalna wesoła uśmiechnięta i zawsze zwariowana dziewczyna. strasznie jednak chcialam być chuda i zaczęłam wymiotować.trwało to chyba ze 2 lata gdy pewnego wieczoru przy wymiotowaniu nie mogłam swobodnie oddychać orraz momentalnie zaczęło mi coś chrobotać w uszach.i od tego momentu zmagam się z nerwicą (podobno).dręczy mnie b. dużo objawów, np zawroty glowy, szumy w uszach , zaburzenia widzenia zaburzenia równowagi myślenia no i największe nie mogę od tego momentu normalnie oddychać.jeżdziłam po różnych lekarzach,boenergoterapeutach wypróbowałam prawie wszystki techniki od tych naturalnych po psychjatrę. oddałabym dużo zeby znóów normalnie oddychać, normalnie żyć. lżej mi jest jednak na sercu że nie jestem sama może ktoś ma takie dolegliwości i je pokonał ,napiszcie
witajcie kochani..:)Piotr, Wiktorynka....ja rowniez zmagam sie z tym cholerstwem NERWICA...ta choroba kumuluje sie w nas przez długie lata,stresy z zycia codziennego,ktore wychodza bo nasz organizm nie daje rade....mi pomogła hipnoza,naprawde...leki terapie to strata czasu pieniedzy i zdrowia...złe emocje siedza w naszej psychice...ale tak naprawde nie kazdy nas rozumie,a przyjaciele sa z nami jak jestesmy zdrowi i maja z nas pozytek...przekonalam sie o tym...ja mam grżenie miesni na nogach rekach posladkach głowie..jesli chcecie cos wiedziec o hipnozie to piszcie kochani..
hej Wiola napisz do mnie na gg bo te drzenia sa okropne naprawde i mecze sie z tym kilka lat ale magnezy to chyba nie pomaga i tebletki rozne jak cos pisz do mnie i innych tez o to prosze w dwojke lepiej pogadac o tych sprawach , mozna sie czegos dowiedziec wiecej pa
witam wszystkich.czytam wszystkie wpisy i może ja też mam nerwice? mam 38 lat i od jakiegoś czasu dziwnie się czuję; raczej nic mnie nie boli ale wrażenie że zaraz przestane oddychać mnie przeraża. przy głębszych oddechach nawet mnie zamula. momentami jak by serce chciało się zatrzymać. i przyznam że trochę stresów ostatnio miałem. pytanie moje to od czego zacząć.? jakieś badania ,leki?
Witajcie:)Piotr...drżenie ciala mamy dzieki tej nerwicy oraz wszystkie obawy somatyczne.Choruje nam dusza ale niestety i cialo:(skorzystaj z hipnozy.podesle potem link to sobie poczytaj i przemysl bo warto..kup sobie validol i ssij powoli,mi pomaga a kosztuje okolo 5 zł.mysl pozytywnie,wychodz ze znajomymi gdziekolwiek tak zebys zapomniał ze jestes chory i ze cos ci dolega....musimy sami wyleczyc nasza psychike bo leki tak naprawde usypiaja nam chorobe....trzymaj sie.. Krzyslko kris:) niestety to nerwica.U mnie początki były takie same,a potem tylko gorzej.ale wyszłam z tego.powraca czasem ale znam tą chorobe tak dobrze ze panuje nad nia.kiedys robiło mi sie ciemno przed oczami i dosłownie mdlałam.nie dało sie nawet funkconowac normalnie i pracowac.Zacznij wizyte u psychiatry.zacznij od lekow i psychoterapi.Ratuj sie odrazu bo potem bedzie ciezko.pozdrawiam cie.Wiola
Gość paulina670
*piotr* ja mam coś takiego, mam takie zrywy mięsni skucze nie wiem jak to nazwac czsem noga reka czy bark, mam to tylko gdy przed zaśnieciem lub czasem gdy lezę z zamnkietymi oczami, mam tego całkiem sporo chociaz teraz gdy ze mną jest już nieco lepiej to mam mniej skurczy
wiola validol nie wiem co to jest ale powiem ci dokucza mi to caly cza tebletki ni epomagaja magnez tez jeden gosc mi powiedzial dzis ze to zaburzenia nerek moga byc zebym wapno pil ale mi sie wydaje ze to na tle nerwoaowym bo lecze sie na nerwice i depresje wogole a zajecie jest chyba wazne ale jak sie czyms zajac jak zle sie czuje, bledne kolo hipnoza nie wiem nigy nie probowalem tego, lekarka mowila o psychoterapii napisz czy tez to masz te samistne szarpania miesni i gdzi ejak cos bo ja na lydkach naj naj pozdrawiam was wszystkich papapa
Gość monilka84
Wiolu dzieki że mi odpowiedziałas mi psychiatra powiedzial ze to depresja lękowo poporodowa i ze minie biore leki i czuje troche poprawe ale nerwy nadal we mnie siedza tak ze ciezko mi sie oddycha i czuje takie napiecie wewnetrzne pewnie to juz własnie nerwica!!!
Witajcie:)Piotr to jest nerwica ,a nie zaburzenia nerek.Magnez cały czas łykaj najlepiej godzine przed snem.Ja mam drzenia miesni co jakis czas teraz.Przewaznie łydki rece plecy kolo kostki.Jesli chodzi o psychoterapie to spróbój.mi w kazdym badz razie nie pomogła tylko strata pieniedzy i to sporych.Pomaga rowniez leczenie zimnem gdzie temp.przekracza -100ST....pozdrawiam.