Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej, suchy kaszel i spływanie flegmy

Gość Mati94

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nazywam sie Mateusz mam 19 lat przez dużą część wakacji grałem na konsoli z krzesłem bez oparcia pod koniec sierpnia złapał mnie po obudzeniu silny ból w prawym boku klatki piersiowej wiec położyłem sie prosto i po ok.pol minuty przestał boleć i dalej poszedłem spać ponieważ zdarzało mi się takie bóle myślałem że to od tego że mam niewygodne łóżko i to że trochę przesadzałem z graniem na krześle bez oparcia,gdy się obudziłem dalej odczuwałem lekki ból,później także podczas wysiłku w plecach.Parę dni później w nocy dostałem duszącego kaszlu i drapało mnie w gardle i co chwilę miałem czy to rano czy w nocy.Minęły 2 miesiące jestem aktualnie w Niemczech w pracy i w klatce praktycznie nie boli,jeżeli już to starczy że się wyprostuję i coś mi *strzeli* i ból znika chociaż bark trochę dalej boli,czym się najbardziej martwię to tym że ciągle mam dużo jakby hmm flegmy w gardle zwłaszcza po wypiciu napojów i ciąglę muszę chrząkać i pociągać nosem co mnie wkurza i dalej ale rzadko mnie w gardle czy przełyku drapie i przychodzi suchy kaszel na parę minut,czuje kłucie w gardle i przy pracy fizycznej mam sucho w pysku i wtedy najbardziej kłuję i co jeszcze zauważyłem to z moimi strunami głosowymi chyba jest coś nie tak bo np.podczas gdy głośno mówię po chwili tracę głos i ukłuję mnie w gardle, w pokoju próbowałem mówić cienkim głosem i nie umiem-głos mi skrzypi.Jak miałem 12 lat to miałem podobne objawy lekarz skierował mnie do laryngologa po czym zbadała mnie i powiedziała że ze mną ok i dała mi tabletki na alergie i jakiś lek do nosa po których czułem się lepiej ale przestałem później brać leki i nie wierzę że po 8 lat znowu mam to samo.Miał ktoś kiedyś takie objawy? sam w pokoju jestem nie mam z nikim pogadac i trochę świruję myśląc o najgorszym.Nigdy nie paliłem i praktycznie nie piję alkoholu. Z góry dzięki za odpowiedźi.

Mam zamiar iść do lekarza ale dopiero pod koniec listopada bo dopiero wtedy właśnie wracam do Polski.Sam jestem po pracy w pokoju i rozmyślam nad różnymi chorobskami w dodatku po pracy nudzę się i wyczytuje rożne choroby w internecie np.rak lub problem z sercami i trochę się przejmuję:P dzięki za szybką odpowiedź.