Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej przy nachylaniu się

Gość illuzio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Z góry chciałbym powiedzieć że temat bólu w klatce czytałem został przerobiony 1000 razy. Aczkolwiek lekarz mi powiedział że wszystko w porządku dlatego chce się nieco więcej tutaj dowiedzieć. Miewam bóle przy schylaniu się czasami, gdy siedzę po lewej stronie klatki piersiowej, strasznie nasila się, gdy się schylam, albo przyciągam głowę (brodę do klatki piersiowej). Zapewne jest tak jak w innych przypadkach, że jest to nerwica i patrząc na to jak się stresuję to jest to bardzo prawdopodobne. Ćwiczyłem w okresie wakacji na siłowni, bo nie wiem czy to od tego też może być, niewiele bo 1,5 miesiąca od sierpnia i jakoś w tym okresie też później bolało.. Byłem u lekarza który stwierdził, że jest wszystko ok, niczego *na płucach* nie stwierdził tzn nie mam zapalenia od którego mogłoby to być. Jest to po prostu ból po lewej stronie który podczas schylania się nasila. Miewam teraz kaszel, ale to z przeziębienia. wcześniej był sam ból. Nie wiem czy się przyda Wiek 20 lat wzrost 180-181 waga 67-68 Z góry dziękuję za odpowiedź

Witam Pana Illuzio, Jest Pan młody, wysoki i szczupły. trzeba się upewnić, czy Pana kręgosłup jest całkowicie prawidłowy. Może być skrzywiony. W tej sprawie można się poradzić lekarza - ortopedy. Warto używać plecaka, a nie teczki lub torby trzymanej w jednej ręce. Sam Pan ustalił jakie pozycje ciała i jakie ruchy wyzwalają ból. Może warto unikać tych sytuacji.