Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w klatce piersiowej a leki

Untusiowaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam Pytanko bo od soboty dwa tyg temu zaczeło sciskac mnie w klatce piersiowej tak jak by serce ,, byłam u lekarza skierował mnie do szpitala na oddzieł kardiologi byłam na odserwacji zrobili mi wszystki badania tam egk,echo, morfologie itp i nic nie wyszło a dalej mnie sciska , poszłam znowu do lekarza to przepisał mi hydroxyzinum espefa 25mg mam 16 lat i niE wiem czy powinnam brac ten lek 3 x 1 . i niby tego szcisku nie bylo jak brałam ale nie jestem do tego przekonana ; (

Do Untusiowaa. Skoro wyniki badań wykonanych w szpitalu nie wykazały nic konkretnego ze strony serca,to nie martw się na zapas. Często nerwobóle manifestują w ten sam sposób. Co do leku,który przepisał Ci lekarz,to możesz go spokojnie przyjmować-działanie uspokajające. Najważniejsze,że po nim czujesz się lepiej. Moja rada,nie *wsłuchuj się*za bardzo w każde uderzenie serca,bo nabawisz się nerwicy lękowej,tzn.takiej,że przy najdrobniejszym bólu w klatce piersiowej,będziesz obawiała się,np.zawału. To błędne koło;-) Głowa do góry i nie martw się. Serducho jest ok. A tak na marginesie,to niejednokrotnie schorzenia przewodu pokarmowego,np.żołądka,bólowo także lokalizuja się w obrębie klatki piersiowej,a nawet zasięgiem swym sięgają okolicy serca. Pozdrawiam.