Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapalenie mięśnie sercowego i odma u noworodka

Gość Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Justyna
Moja siostra urodziła dziecko 25.05.2007.Podczas ciąży czuła sie dobrze,chodziła na wszystkie badania,z dzieckiem nie działo sie nic złego.Przed porodem zaczęły jej lecieć zielone płyny,ale lekarz powiedział,że to nic złego i wysłał ją do domu,na drugi dzień już rodziła.Dziecko od razu zabrano na oddział patologii dziecięcej,urodziło się całe sine,cały czas jest podłączone do tlenu,dopiero dzisiaj 28.05 zbadał je odpowiedni lekarz i powiedział,ze dziecko ma odmę opłucną i zapalenie mięśnia sercowego,nie pracują także zastawki.Dziecko waży 3,080 i ma 54 cm.Czy jest jakaś szansa na przeżycie tego dziecka? Ile ma jeszcze czasu? Proszę o szczerą prawdę.Będę na prawdę wdzięczna jeśli uzyskam szybką odpowiedź.Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam na nasze forum. Bądź dobrej mysli. Najważniejsze, że jest juz diagnoza i że maleństwo jest pod fachową opieką. Teraz pozostaje tylko czekac na efekty leczenia. Takie maluszki są silne i mają wolę walki kiedy czują, ze są kochane. Oby kryzys szybko minął. Zycze zdrówka maluszkowi. Pozdrawiam
Gość Justyna
Właśnie się dowiedziałam,że malutka rano dostała dreszczy i leży pod respiratorem.Lekarze tak naprawdę do końca nie wiedzą co jej jest i skąd sie to wzięło,chyba nie potrafią jej pomóc,teraz mogę sie tylko modlić o jej spokojną drogę do nieba....
Gość Justyna
Dziękuję Wam bardzo.Na razie tylko szukam po internecie jakichś wiadomości.Nawet nie znam jakiegoś dobrego lekarza,aby mógł tam chociaż zajrzeć do małej i cokolwiek powiedzieć.Nie mówię,że Ci,którzy ją leczą są źli,ale może jakby ktoś inny ją zbadał to dałby jakąś nadzieję,a tak...
Gość Justyna
Tak bym chciała mieć jakieś dobre wieści,tak bardzo bym chciała,ale dziecko właśnie dostało wylew,już drugi,tylko ten pierwszy lekarze nie wiedzą kiedy był.Nie wiem dlaczego Bóg zabiera do siebie takie małe dzieciątko,ale wierzę,że jest to bardzo ważna sprawa...
Gość Słonko
Justyna- nie trać nadzieii- maluchy się świetnie regenerują- a w medycynie panuje opinia o- nawet 5% wyzdrowień, które można nazwać tylko cudownymi- bo według ksiazek nie było szans. mojego ojca, moją siostrę też ochrzczono w szpitalu- i mają sie świetnie. sercem z Wami- nawet nie myślę, cosię czuje w takich chwilach.