Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból po lewej stronie klatki piersiowej

Gość hj1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie, bo do lekarza idę w piątek, a może ktoą wcześniej coś napisze. Wo statnich dniach zdarza mi sie raz na jakiś czas (15 minut, godzina), że mnie tak po lewej stronie klatki piersiowej przy piersi dziwnie zaboli, nie jest to ból, takie leciutkie ukłucie. sam nie wiem jak to opisać. Lecze sie na nadcisnienie od kwietnia, niedawno byłem na diagnistyce tego i tam widzieli moje wyniki i nic nie mowili, a mam od kardiologa napisane ze graiczna grubosc lewej komory i powiekszenie jam serca. Dodam, ze lecze sie od niedanwa u psychiatry bo nabawiłem sie troche nerwice lekowej. Czy to moze byc jakis nerwoból? Albo to coś od serca ale niegroźnego?

Drogi Panie HJ1, Prawdopodobnie był Pan już u swojego lekarza. Opisywane dolegliwości nie są charakterystyczne dla choroby wieńcowej, mało też prawdopodobnie, żeby były związane z nadciśnieniem tętniczym, czy graniczną grubością lewej komory. Swoja drogą warto mierzyć ciśnienie tętnicze i tętno podczas tych nietypowych kłuć po lewej stronie klatki piersiowej. Warto się upewnić, czy kręgosłup szyjny i piersiowy ma Pan całkowicie prawidłowy. Można zacząć od badania rentgenowskiego kręgosłupa, oczywiścuie w porozumieniu ze swoim lekarzem.