Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból kręgosłupa i drętwienie nóg po operacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj! Ja też miałam operację kręgosłupa z powodu wypadnięcia dysku; cierpiałam strasznie ponieważ miałam zaśrubowane implanty i u mnie była poważniejsza sprawa, ale nogi mi nie drętwiały po operacji, tylko przed, bo wtedy wypadnięty dysk uciskał na nerw, a operacja zlikwidowała przyczynę ucisku. A jeśli chodzi o ból, to z czasem stawał się coraz mniejszy. Trwało to jakieś 2 miesiące. Jeśli u Ciebie jest coraz gorzej to powinnaś zgłosić się do lekarza, który Cię operował i powiedzieć mu o tym. U mnie lekarz operujący daje skierowanie na rezonans magnetyczny po operacji jeśli jest coś nie tak i dopiero się wypowiada. Mój lekarz nie uznaje domysłów, wypowiada się wyłącznie po zrobieniu rezonansu. Jeśli miałaś czucie w nogach zaraz po operacji, to niczego Ci nie uszkodzili, może sforsowałaś się i coś tam spuchło. Trzeba się bardzo oszczędzać do roku, a i później też nie szarżować. W przyszłości zakładaj sznurówkę lędźwiową do różnych prac i dźwigania zakupów. Mam nadzieję, że Twoje dolegliwości są przejściowe, czego Ci bardzo życzę, ale jednak zgłoś się do lekarza, może da Ci jakieś zabiegi.