Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołotanie serca, miekkość nóg i drżenie rąk a alkohol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałabym prosic o porade co mi sie może dziac otóż pierwszy raz atak tzn nagle kołotanie serca, uczucie strasznego leku takiego jakby rozdygotania od środka, miękkość nóg , drżenie rąk zdarzyło mi sie po kilku dniach ciągłego nocnego imprezowania z alkoholem ...później przez kilka dni czułam sie słabo , zaczełam pic magnez z potasem , elektrolity i wszystko sie unormowało, w zeszły piątek wypiłam kilka piw z koleżankami po całym dniu pracy, nastepnego dnia znowu to sie stało :( w sklepie nagle poczułam, ze mi duszno , znowu rece zaczeły sie trzęść znowu uczucie miekkich nóg i kołotanie serca , jak najszybciej poszłam do domu gdzie sie położyłam zaczęłam pic wode , przyłożyłam mokry ręcznik na czoło, pozniej pochodziłam chwile po pokoju i przeszło, ale teraz zwyczajnie sie boje , ze to sie powtórzy :( nie wiem czy to objaw nerwicy czy skutki picia lkoholu, dodam, ze pale papierosy, ale ograniczyłam do 2-3 dziennie i staram sie rzucić całkiem, pije codziennie magnez i herbate melise. Bardzo prosze o odpowiedzi :(((

Gość Brodacz8888

Niestety to mi wygląda na nerwice,miałem to samo,radze ci dziewczyno jeżeli chcesz z tego wyjść to na sam początek odstaw alkohol conajmniej na rok czasu.ja tez balowałem i pewnego dnia właśnie sie zaczęło,w tej chwili nie pije już 7 miesięcy pije melise i zazywam leki uspakające jest dużo lepiej ale zdarzają się też dni gorsze ale bardzo rzadko.Podsumowując chcesz sie wyleczyć koniec z alkoholem bo wiadomo alkohol bardzo źle wpływa na układ nerwowy,musisz dać czas swojemu organizmowi na regeneracje,a niestety ta droga do wyleczenia nerwicy jest długa i ciężka niektórzy walczą z nią całe życie a niektórym udało sie z niej wyleczyć wszystko zależy od ciebie i pamiętaj to wszystko siedzi w twojej głowie

Typowy zespół odstawienia.Są dwa sposoby aby nie mieć tych nieprzyjemnych objawów. 1.Przestać pić w takich ilościach. 2.Pić cały czas. Wybierz sposób na życie... Jeśli nie wierzysz tej diagnozie to następnym razem dzwoń po pogotowie.Ratownik w krótkich i dosadnych słowach powie co myśli. A potem lekarz potwierdzi.......

BACHUS zastanów sie co piszesz jaki ,,zespól odstawienia** nie wiem czy dobrze przeczytaleś co AGNIESZKA2O13 napisała czy nie bardzo? zespól odstawienia to możesz mieć zaraz po wytrzezwieniu jak sie narąbiesz a po dłuższym chlaniu i może to trwać kilka dni sam wiem po sobie bo dawałem dobrze w palnik ale też pewnego razu byłem moze po dwóch piwach i pierwszy raz mnie to dopadło zrobiłem sie blady nogi z waty telepałem sie a nigdy wcześniej po przepiciu tego nie miałem zawsze zwykły kac i tyle,a wtedy normalnie masakra pojechałem na pogotowie i co i nic ciśnienie ok,ekg serca ok i powiedzieli mi że pewnie elektrolitów mi brakuje nawet tego nie sprawdzając bo powiedziałem że wypiłem dwa piwa ale nigdy wczesniej tego nie miałem,i nerwicy właśnie nabawiłem sie przez cholerny alkohol i stres który niestety mialem zafundowany od najmłodszych lat.pozdrawiam i trzymaj sie zdrowo