Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Sebek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma 17 lat i chcę należeć do drużyny piłki nożnej. W zwiążku z tym musiałem iść do lekarza, aby mnie dopuścił. Jednak w domu mama powiedziała mi że się nie zgodzi bo jak miałem 5 lat byłem z nią w katowicach w jakimś szpitalu i okazało się że nie powinienem biegać (a dokładniej się przesilać jest to związane z sercem). Jak dzisiaj znalazłem wypis ze szpitala: EKG 1 Normogram.Rytm zatokowy 80/min.Niepełny blok prawej odnogi pęczka Hisa.Niemiarowość oddechowa. UKG 1 M-mode (mm) : Ao 20.00 Sep 13.00 LA 20.00 RV 13.00 EDD 39.00 ESD 22.00 FS 43.59% IVS 5.00 PW 6.00 Doppler (m/s) : MV 1.20 TV 0.70 PAV 1.00 AoV 1.50 AoDesc 1.50 Przepływ (l/min): TV - niedomykalność 1*

Witam chciałbym, sie dowiedziec co nieco o chorobie zastawek poniewaz miałem echo w którym wyszlo: Wypadanie(dyskretne) płatka tylnego zastawki mitralnej. Lekarz stwierdził ze płatek delikatnie sie ugina Inna rzecz to jakies MI I st. w Dopplerze Wspomniał mi cos lekarz o jakiejstam małej niedomykalnosci wiec niewiem o co chodzi. O fali zwrotnej nie pisze nic ( jest jakas wzmianka Tp vmax 1m/s) Inne wyniki bardzo dobre. Prosze aby ktos mi wytłumaczył o co w tym schorzeniu chodzi i czy mozna uprawiac przy tym sport