Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w klatce piersiowej

Gość Marianek93

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marianek93

Dzień dobry. Mam 20 lat i pewien problem! Od jakiegoś czasu mam ucisk po lewej stronie klatki piersiowej, pod pachą, w piersi i pod piersią. Wszystko jakby w okolicy serca. Objawia się to tak jakbym czuł tam w tych okolicach coś obcego od czasu do czasu drży mi w środku w tych miejsach, rozpycha się. Nic nie boli, ale jest to ogromny dyskomfort. Nie mogę o tym zapomnieć. Nie wiem już co robić! Pomocy!

Gość Nastolatek

Witam, od pewnego czasu mam uczucie ucisku w klatce piersiowej.. Jestem osobą bardzo nerwową, denerwuję się byle czym.. Czasem bardziej zakłuje mnie z lewej strony klatki, czasem z prawej, przy gwałtowniejszych ruchach ból także się nasila po bokach. Poza tym mam uczucie guli w gardle, przez którą trudno mi przełknąć ślinę i mam trudności z oddychaniem. Mam 16 lat, ostatnio brałem leki na wzdęty brzuch. Czy to może być nerwica? Wybrać się do lekarza?

Gość Marianek93

Cześć! Wydaje mi się, że nic tobie nie jest. Kłucie może być spowodowane zbyt długim siedzeniem w jednej pozycji (sam piszesz że ciągle siedzisz przy kompie)... sam w Twoim wieku miałem te same problemy. Pamiętaj że w tym wieku ciągle jeszcze rośniesz. To na pewno nie serce, bo serce nie boli. Tak mi mówią lekarze. Boleć może za mostkiem i wtedy jest to objaw sercowy... pozdro.. Tym czasem u mnie dalej uciskowo w lewej piersi, do tego jakby dodatkowe skurcze od czasu do czasu... masakra!