Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedoczynność kory nadnerczy a Hashimoto

Gość maciejwww

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciejwww

Dzien dobry. Moja mama ma 3 lata. 2 miesiące temu trafiła do szpitala poniewaz zemdlała. Wyszlo ze ma angine. Bardzo niski poziom wszelkich witamin *b12, kwas foliowy, c,d*.Teraz bierze zastrzyki i jest dobrze w miare. Ale zrobili jej tez badania na tarczyce i wyszlo ze ma niedoczynnosc. Byla u endokrynologa ktory zlecil usg. Dzis poszlismy po wyniki i okazuje sie ze oprocz niedoczynnosci tarczycy ma niedoczynnosc kory nadnerczy i chorobę hashimoto. Skierowana została do świetokrzyskiego centrum onkologii na oddział endokrynologiczny na obserwacje jaki ma poziom kortyzolu rano i w południe i maja jej dac jakies odpowiednie leki narazie dostała hydrokortyzol zanim sie dostanie tam. Czy te choroby są powazne? Czy mam sie martwic? Dlaczego skierowali ja na onkologie? Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Pozdrawiam.

Gość maciejwww

Przepraszam ze post pod postem, ale wystapil blad moja mama ma 43 lata. skorzystajac ze pisze. czytajac wynik badania usg wyczytalem ze sa jakies ogniska o obnizonej echogenicznosci najwiekszy w prawym placie i podane sa wymiary w mm - czy to grozne?

Cieżko powiedzieć dlaczego skierowali na onkologię ?Może coś im się nie podoba i chcą wyjaśnić a może po prostu nie ma w pobliżu innego oddziału gdzie zrobili by te badania .Choroby tarczycy sa *popularne *i ludzie żyją normalnie biorąc leki ,najważniejsze że zaczęła się diagnozować i leczyć .Znam dużo osób z usuniętą tarczyca po nowotworze -nie znaczy ze mam go ma !-i jest wszystko ok .

Gość maciejwww

Dziekuje bardzo za odpowiedz. wydaje mi sie ze ona tam naprawde ma te badania na tym oddziale bo lekarka powiedziala jej ze max 3-4 dni bedzie tam lezec. mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy. az dziwne ze moja mama ma te chorobe bo bardzo ladnie wyglada i czuje sie dobrze. ma apetyt a czytalem ze przy tej chorobie wlasnie go nie ma.