Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe samopoczucie i kołatanie serca a niedobór potasu

Gość Pawciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, otoz od marca tego roku borykam sie z dziwnym problemem - mianowicie dnia 3 marca wieczorem dopadlo mnie kolatanie serducha pojechalem na sor - wszytko w normie, problem do tej pory pojawil sie kilkukrotnie, zdiagnozowano niedobor potasu ktory wyrownano i mialo byc wszystko pieknie ale nie jest bo kolatania dalej sie pojawiaja (podczas takiego kolatania cisnienie skacze w gore, maks 190/110, ja sie caly trzese i sie dodatkowo nakrecam) ponad to co chwila cos mnie kluje w klatce piersiowej (w roznych miejscach pod szyja, czasem pod pacha, czasem jakby pod zebrami) plus non stop mi sie odbija przy tymze bolu, dochodzi do tego dretwienie rak i uczucie jakbym nie panowal nad swoim cialem (ciezko to opisac)z dotychczasowych badan mialem: ekg kilka razy wszystko ok, echo serca 2 msc temu - lekki przerost miokardium, fv: 68%, i cos pisalo o 150ml przy tym ale nie jestem w stanie sobie przypomniec - lazilem na silownie ponoc przez to, rtg pluc ok, morfologia ok, elektrolity ok. Poza tym wszystkim strasznie szybko sie zaczalem meczyc. i jeszcze jedna kwestia odnosnie pulsu - po zapaleniu papierosa puls skacze do ok 100 bpm i utrzymuje sie ok 2-3 godzin, natomiast jesli np w danym dniu nie zapale w ogole to puls caly czas w obrebie 50-60 bpm. moglby mi ktos doradzic co ja mam z tym zrobic bo juz psychicznie nie wydalam

Ja miałam to samo co ty,napadowe silne kołatanie serca,byłam już 3 razy z tym na pogotowiu,robiłam 2 razy badania krwi(wszystko ok),2 razy echo serca,tarczyce,potas,sód.Byłam nawet u neurologa bo myślałam że może coś mi dolega.Też wszsytko w normie.Kardiolog powiedział mi żebym dużo ćwiczyła,więcej biegała,wczśniej brałam metocard,ale go odstawiłam,bo zle się po nim czułam.Lekarz mówił mi że nie musze brać tych leów,jestem zbyt za młoda.A co do tych moich napadów,to pojawiają się jeszcze,choć nie codziennie.nie biorę już żadnych leków,wczesniej brałam doraznie lek uspakajający.Ale te drżenia wysokie cisnienie to też miałam,i mam nadal,ale nie tak silne jak wcześniej.Mam stwierdzoną nerwicę napadową,nie wiem czy lekarz wspomniał coś tobie o tym?