Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w okolicy mostka i pleców przy dusznościach i podwyższonym pulsie a nerwica

Gość Kuba1234

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kuba1234

Witam wszystkich;) Mam taki problem od ok 2 miesiecy: *ból w klatce piersiowej okolice mostka *ból pleców miedzy łopatkami *Podwyzszone cisnienie (nie wieksze niz 140/90) *podwyzszony puls 80-120 *bóle głowy *mrowienie w klatce piersiowej *duszności, bezdechy *dziwne uderzenie jak by serca i wtedy sie dziwnie robi jak by ciało było bezwładne Miałem robione badania: *morfologia ok *rtg klatki piersiowej (serce płuca) ok *USG tarczycy ok *tsh ok *hormon ft4 ok (lekarz powiedzial ze tylko ten wystarczy zrobic) *echoserca ok Dodam jeszcez ze chodze do laryngologa poniewaz miałem problemy z gardłem i wykrył u mnie refluks (mocno sie tym przejełem) Co mi moze byc czy moze to byc na tle nerwowym tak jak sugeruje lekarz internista?? Pomocy Pozdrawiam wszystkich:) Dodam jeszcze ze mam dziwne leki przed smiercia ze jestem na cos ciezko chory..... Pomocy....

Hej. Mam podobne objawy, pełno badań i też wszystko ok. Refluks żołądka też mam, oczywiście na tle nerwowym. Od ponad tygodnia się leczę, na razie szału nie ma, ale trzeba wierzyć , że będzie lepiej. Także mam lęki, że jestem na coś poważnie chora, że jest coś co nie przebadałam... Więc głowa do góry i musisz wierzyć ,że będzie lepiej.

Ja też mam podobne objawy gdy sie zdenerwuje i też ciśnienie mi nie przewyższa wartości 140/90 ale puls potrafił mi skoczyć do 160 nawet.mam zdiagnozowaną tachykardie zatokową a wczesniej także nerwice wiec wniosek to chyba na tle nerwowym problemy z sercem,teraz biorę lek concor core i puls spadł i ciśnienie również-kształtuje się w przedziale 110-60 czuje sie o wiele lepiej więc podpytaj lekarza.